artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében köd és eső mellett - elsősorban a keleti országrészben - több helyen lehet talajmenti fagy, de a fagyzugokban kevéssel 0 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Mielőtt útnak indulnak, kérjük, hogy fogadják meg a hajdú-bihari rendőrök hasznos baleset-megelőzési tanácsait:

  • Köd esetén használjanak ködfényszórót! Ha járművük ezzel nem rendelkezik, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten kerülendő, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez!
  • Esős, ködös időben vezessenek lassúbb tempóban és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen a féktávolság ilyenkor jelentősen megnő!
  • Vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében, és figyelmüket összpontosítsák folyamatosan az útra!
  • Előzéskor lassan, fokozatosan váltsanak forgalmi sávot, és számítsanak az eltérő tapadású felületek változására is!
  • Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!
  • A láthatóságunk érdekében a gépjármű valamennyi világító berendezését tartsák tisztán, és fordítsanak figyelmet a szélvédő páramentesítésére is! 

... hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments