artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

helyijárat

2021. április 13. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros borsóleves

Baconnal töltött csirkemell rántva, krumplipürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémmel töltött palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Rántott hal tört burgonyával

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ


termalligetbanner

Telefon: +36 30 963 3740

Napi menü:

Zöldborsóleves

Savanyú burgonyafőzelék sertésvagdalttal

HETI MENÜ

veradas

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

A Gróf Tisza István Kórház Szülészeti Osztálya hosszú évek óta hagyományosan alkalmazza a betegellátás során a családbarát elveket. Ezeknek az elveknek a bevezetése döntően szemléletbeli változtatást jelentett. Melyek is voltak ezek?

Kibővítetették és átalakították a szülésre felkészítő tanfolyamot, mely során az érdeklődők nemcsak a terhességről, a szülésről kapnak információt, hanem jogi és életviteli, diétás tanácsadásban is részesülhetnek, alkalmankénti terhestorna mellett.

Eddig is volt lehetőség együttszülésre, az apák a császármetszések során is jelen lehettek, műtétet követően elsőként ölelhették magukhoz az újszülöttet.  Szinte kivétel nélkül biztosították az „aranyórát” (szülést követő háborítatlan együttlét az újszülöttel) a vajúdók részére. A gyermekágyas időszakban igény szerint egyágyas családi kórtermekben kerültek elhelyezésre. Részleges 24 órás rooming in rendszer került bevezetésre. Hosszú évek óta elkötelezett támogatói az anyatejes táplálásnak. Lehetőségekhez képest csökkentették a kórházban töltött napok számát.

Gróf Tisza István Kórház 01

Ezt a munkát 2018-ban elnyert Családbarát cím is elismerte, melyet összesen néhány szülészeti osztály kapott csak meg az országban. Ezt a szemléletet részben kibővítve, részben továbbfejlesztve a kor követelményeinek megfelelő struktúra átalakítását hozhatják létre, annak az országos pályázatnak a segítségével, melyen az osztály 114 millió forintot nyert fejlesztésre.

A modern, alternatív szemléletű családbarát szülőszobai ellátás csak részben valósítható meg a régi kórházi struktúrákban. Az osztályon már korábban is kialakításra került az egyágyas ápolási rendszer, melyet az elnyert összegből jelentősen bővülhet, a kórtermeket teljesen átépítve a kor színvonalának megfelelő kiszolgáló egységekkel tudják ellátni, az újszülött ellátás területén megvalósíthatják a legoptimálisabb ellátást biztosító teljes rooming in rendszert. A szülőszobai felújítás során kialakításra kerül egy teljesen izolált, vízben szülésre is alkalmas alternatív szülőszobai egység, a többi egység korszerűsítése mellett. Terveikben szerepel a „papa pihenő” kialakítása is.

Az elnyert összeg felhasználásának közbeszerzési folyamata jelenleg is zajlik, az átalakítás természetesen az osztály folyamatos, biztonságos működésével egyidejűleg fog megtörténni, melyhez az átalakítás idején ápolt betegektől előre is megértést kérnek az osztály dolgozói.