artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018 őszén új helyre költözött kórházunkban a nőgyógyászati szakrendelés. Egy régi terv vált azzal valóra, hogy a terhesambulancia melletti rendelőben folytathatjuk tovább a nőgyógyászati járóbeteg rendelést. A költözéssel párhuzamosan jelentős eszközfejlesztések is történtek, köszönhetően a sikerrel lezárult EFOP-2.2.19-17-2017-00098, A Gróf Tisza István Kórház járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése című pályázatnak.

A  vizsgálatok alatt a betegek kényelmét egy multifunkcionális (több motorral állítható) vizsgálóasztal segíti, amely megkönnyíti a mozgásában nehezített betegek vizsgálatát is. Nagyon szerencsés az a helyzet, hogy a nőgyógyászati vizsgálatok részét képező UH vizsgálatok is elvégezhetőek ugyanazon időben és helyen. Ebben egy felső kategóriás, kiváló képalkotást biztosító, keringésvizsgálatok elvégzésére is képes, új UH gép áll rendelkezésre.

A méhnyakrák, ill. rákmegelőző állapotok korai felismerésére új kolposzkópot (a méhszáj  nagy nagyítású vizsgálatát teszi lehetővé) kaptunk, illetve  két új rákszűrő teszt is bevezetésre került.

Rutin méhnyakrák szűrésen kiemelt kóros leletek esetén a további kezelést is döntően meghatározó, a jelenleg legmodernebbnek számító Cobas HPV teszt segítségével, a méhnyakrák kialakulásáért felelős  HPV (human papilloma vírus) kimutatása is elvégezhető.

A magas rizikójú vírusfertőzés igazolása után, a CINTEC vizsgálat finomíthatja tovább a diagnózist, és eldöntheti egy esetleges műtéti beavatkozás szükségességét.  Ezzel a teszttel a HPV vírus sejtekbe beépülését, a kóros sejtek korai kialakulását tudjuk kimutatni.

A szakrendelésünkön megjelenő beteg számára ezáltal elérhetővé váltak a méhnyakrák szűrésének jelenleg legmodernebb módszerei.

Minden régi és leendő páciensünket szeretettel várunk.

nogyogyaszatrendelo01

You have no rights to post comments