artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Dr. Papp Anikó, a Gróf Tisza István Kórház belgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar kiváló oktatója kitüntetésben részesült. 

Kérdésünkre a főorvos asszony elmondta, az orvostanhallgatók javaslata alapján a DE ÁOK tanulmányi csoportja terjesztette elő és a kari tanács hagyta jóvá ezt az elismerést, amely igencsak meglepte, ugyanis ezt a kitüntető titulust mindössze egy személy kaphatja meg a Klinikáról, egy pedig az összes oktatókórházból. A Debreceni Egyetemnek 22 oktatókórháza van, köztük lényegesen nagyobbak is, mint a berettyóújfalui intézmény. A díj átadására 2018.szeptember 15-én - az orvostanhallgatók doktorrá avatási ünnepségén került sor, amely még tovább emelte az elismerés jelentőségét.

drpappaniko01drpappaniko02

Habár a díjat egyszemélyben ő kapta, Dr. Papp Anikó mégis úgy érzi az elismerés nem csak neki jár, ugyanis a hallgatókkal orvoskollégái is sokat foglalkoznak, így az egész belgyógyászati osztály érdemének tekinthető!

Mint megtudtuk, a hallgatók kötelező szakmai gyakorlatuk egy részét töltik kórházunkban. A Debreceni Egyetemen kiváló elméleti képzés folyik, az oktatókórházakban pedig a gyakorlati tudást mélyíthetik el. A Gróf Tisza István Kórház belgyógyászati osztályán nagyon sok betegségcsoport előfordul, így a gyógyítás széles spektrumát be tudják mutatni a hallgatóknak. Az oktatók a gyakorlati idő alatt a mindennapi életre, annak kihívásaira próbálják nevelni, felkészíteni a gyakornokokat.

drpappaniko06Főorvos asszony elárulta, ő is a berettyóújfalui kórházban töltötte annak idején a gyakorlatát és 1980-tól dolgozik az intézmény falai között, időközben belgyógyászatból és kardiológiából szerzett szakvizsgát. Mint mondta, a kórház a második otthona, 2012-től a belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa. Pályafutásának kezdete óta egyre többen fordulnak meg az osztályon. Ez egyrészt az emberek egészségtudatosságának köszönhető - a betegségek korai szakaszában, vagy megelőzés céljából keresik fel orvosukat - másrészt sajnos a betegségek, betegek száma is megnőtt.

A diagnosztika sokat fejlődött, a 80-as évek vége felé még a Klinikán is csak egyetlen szívultrahang készülék állt a betegek rendelkezésére, ez a helyzet szerencsére mára megváltozott. Az eszközös vizsgálatok száma lényegesen nagyobb és megbízhatóbb. A fejlődés az infrastruktúrában is megmutatkozik, például jelenleg az osztályon a legnagyobb kórterem csak 6 ágyas.

Nagy átalakulás érzékelhető az oktatásban is, ugyanis az évtizedek során nagyon sok új ismeretanyag gyűlt össze, amit a hallgatóknak el kell sajátítaniuk. A szabályok szigorúbbak - például egy orvos önállósága tekintetében - ami egyrészt a betegek és az orvosok számára egyeránt biztonságot jelent, másrészt viszont a fejlődés ütemét lelassíthatja.

Szinte nem is akad ember városunkban, de még a környező településeken sem, aki ne ismerné Dr. Papp Anikót, mint orvost, ezért kértük, meséljen kicsit a magánéletéről. A főorvos asszony elmondta, Bárándon született, sajnos a szülei és a testvére már fentről vigyáznak rá. Második férjével Berettyóújfaluban élnek és izgatottan várják a harmadik unokájuk érkezését. Az első házasságából született lánya külkereskedelmi végzettséget szerzett és egy 2,5 éves kislány boldog anyukája. Férjének két gyermeke van, akik - egyelőre - egy unokával ajándékozták meg a nagyszülőket. Közös gyermekük most hatodéves orvostanhallgató a Debreceni Egyetemen, ő is a belgyógyászat és a kardiológia irányába orientálódik.

Szabadidejét legszívesebben családja és barátai körében tölti, ha ideje engedi olvas. Most épp horgolni tanul, hogy ne unatkozzon, ha nyugdíjas napjain az orvosi rendelő előtt kell majd várakoznia. A közeljövőben szeretne megtanulni szőni is, a szövőszéke már megvan! 

Hozzászólások  
#1 stiegelmayer laszlo 2019-07-12 15:48
Boldog szűlinapot

You have no rights to post comments