artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya idén ünnepli alapításának 85. évfordulóját, ebből az alkalomból családias hangulatú születésnapi ünnepség részesei lehettünk 2018. szeptember 7-én az intézmény Dr. Böszörményi Nagy Géza termében. KÉPGALÉRIA

Az ünnepi rendezvényen először Dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, a szülészet kiemelkedően fontos része az egészségügynek, és elismerő szavakkal illette a Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának magas színvonalú munkáját, majd kiemelte, hamarosan újabb pályázati források adnak lehetőséget a további fejlesztésekre, a színvonal emelésére.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 0285 éves kórházunk szülészeti osztálya 03

Dr. Muraközi Zoltán főigazgató röviden ismertette az osztály múltjának fontosabb mérföldköveit, megemlékezett azokról az orvosokról, akik meghatározó szerepet játszottak a szülészet életében az elmút 85 esztendőben. Köszönetet mondott a jelenlegi dolgozók felelősségteljes, áldozatos munkájáért, amely kiemelten fontos a születés soha vissza nem térő pillanataiban.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 1485 éves kórházunk szülészeti osztálya 16

Dr. Osváth Péter - az idén februárban kinevezett osztályvezető főorvos - örömét fejezte ki, hogy ő irányíthatja ennek a minden szempontból európai színvonalú osztálynak a munkáját, és említést tett jövőbeni fejlesztési terveiről, elképzeléseiről is.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 1785 éves kórházunk szülészeti osztálya 19

Ezt követően köszöntötték az osztály nyugalmazott dolgozóit: Kovács Károlynét,Szabó Beátát, Balogh Máriát, Nagy Imréné Marcsit, Dr. Erdélyi Mihály főorvost és Dr. Császár Béla főorvost.

Dr. Bedő Tibor főorvos örökös tagságot szimbolizáló kulcsot vehetett át, amely azt jelenti, az osztály ajtaja előtte mindig nyitva áll. A szülészet osztályvezető főnővére, Gurmainé Tóth Margit munkájának elismeréséül emlékérmet kapott. Az esemény különleges meglepetést is tartogatott. Dr.Halasi György főorvos épp 42 esztendővel ezelőtt segítette világra pályafutása első újszülöttét, aki személyesen adta át a főorvosnak az erre az alkalomra készített jubileumi emlékérmet.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 2285 éves kórházunk szülészeti osztálya 2085 éves kórházunk szülészeti osztálya 25

Az ünnepi köszöntők és elismerések után a rendezvény tudományos üléssel folytatódott, ahol szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők:

Dr. Bedő TiborSzülészet Biharban

Részletes, fotókkal illusztrált történeti áttekintést kaptunk a bihari szülészet múltjáról, fejlődéséről, a meghatározó személyekről.

Dr. Molnár BalázsIdőutazás a méhnyakrák kezelésében - Mit, mikor, hogyan?

Korunk egyik legrettegettebb betegségének statisztikai mutatóit, prevenciós lehetőségeit, lehetséges gyógymódjait és a mútét utáni rehabilitációt ismerhettük meg.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 2885 éves kórházunk szülészeti osztálya 31

Dr. Barna EditMilyen ékszerész korunk nőgyógyásza?

A császármetszés utáni heg szépsége jelentős hatással van a nő későbbi életére, ezért a műtét során kiemelt odafigyelést igényel. Vannak azonban olyan külső tényezők, amelyek a legnagyobb gondosság ellenére is zavaró hegesedést eredményeznek, de ennek korrigálására is van már lehetőség.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 3385 éves kórházunk szülészeti osztálya 34

Mészáros Mária és Gurmainé Tóth MargitA családközpontú szülészeti ellátás

Az idén a "Családbarát osztály" címet elnyerő osztály mindennapjaiba, különleges szolgáltatásainak sokszínűségébe kaphattunk betekintést.

Dr. Jánosy Gábor Merre tovább???

Az osztályon nyújtott ellátások fejllesztésének irányvonalát és lehetséges módjait ismerhette meg a hallgatóság.

Az ünnepséget születésnapi torta és kötetlen beszélgetés zárta.

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 3585 éves kórházunk szülészeti osztálya 36

85 éves kórházunk szülészeti osztálya 46

You have no rights to post comments