artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint arról korábbi cikkünkben már hírt adtunk, néhány hónappal ezelőtt önkéntes program indult a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban, melynek apropóján megkerestük a projekt szakmai vezetőjét Papp Ivettet, és a programban résztvevő önkénteseket, osszák meg velünk eddigi tapasztalataikat.

A szakmai vezető elmondta, a projekt legfőbb célja a fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően minimum fél év, maximum egy év tapasztalatgyűjtés, önkéntességen és társadalmi szolgálaton keresztüli tanulás biztosítása a tudatos pályaválasztás megalapozására.

- Melyek a jelentkezés feltételei?

Olyan 18 évesnél idősebb, de a 22. életévüket még be nem töltött fiatalokat várunk, akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, de aktív hallgatói, tanulói jogviszonnyal, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal NEM rendelkeznek.

- Mi az, amit az önkéntesek a munkáért cserébe kapnak?

A jelentkezők megszerezhetik a B kategóriás vezetői engedélyt és nyelvi tanfolyamot (angol/ német nyelvből) is elvégezhetnek (modulzáró vizsgával) egymással párhuzamosan. Mindkét tanfolyamot berettyóújfalui akkreditált oktatóintézmény végzi, az oktatás teljes költségét a pályázat fedezi, kivétel a nyelvvizsga és a pótvizsga díja..Ezen kívül a nem berettyóújfalui lakosoknak  megtérítjük az utazási költségét, ebédet és munkaruhát biztosítunk számukra, illetve az önkéntes tevékenység végzése alatt a TB járulékát is mi fizetjük. Ezen kívül személyre szabott pályaorientációt is biztosítunk mentoraink segítségével, valamint a sikeres zárás után egyszeri jutalomban is részesülnek önkénteseink.

- És mit vártok az önkéntesektől cserébe?

Havi 80 óra önkéntes munkát kell teljesítenük fél évig a Gróf Tisza István Kórházban, többnyire irodai munkakörben.

onkentes01A pályázatban rész vesz Gál Nikolett, aki a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban végzett, jelenleg Tépén él, önkéntes tevékenységével a bérügy munkáját segít. A lehetőségről az interneten értesült és szívesen vállalta, mert érdekli az irodai munka, a későbbiekben szeretne hasonló területen elhelyezkedni. Mivel lakóhelyén elég szűkösek a munkalehetőségek, ezért számára a jogosítvány megszerzése nagyon fontos, és örül annak, hogy a programban erre ingyenesen nyílik lehetősége.

Tóth Boglárka szintén az Arany János Gimnáziumban végzett, Váncsodon él és a gazdasági osztály munkáját segíti. Mivel nem talált még megfelelő munkát, szívesen vállalta az önkéntességet, és örül annak, hogy hasznosan töltheti az idejét, illetve nem elhanyagolható az sem, hogy ingyenesen juthat jogosítványhoz. Jó onkentes02szívvel ajánlja minden frissen végzett diáktársának, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, hiszen nem csak értékes kapcsolatokat építhetnek és tapasztalatot gyűjthetnek ily módon, hanem a gyakorlatban kipróbálhatják magukat és azt, amit a közgazdasági tagozaton megtanultak.

Az alábbi elérhetőségeken még lehet jelentkezni az önkéntes programba.

Papp Ivett
Szakmai vezető
Tel: 0654-507-585
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.berettyokorhaz.hu

You have no rights to post comments