artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. február elsejétől dr. Osváth Péter vette át városunkban a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály vezetését, melynek apropóján megkértük, mutatkozzon be néhány mondatban a Berettyóhír olvasóinak, ossza meg velünk terveit a jövőre vonatkozóan.

 

Korábban hol dolgozott főorvos úr?

Az Orvosi Egyetemet Debrecenben végeztem 1986-ban. 1990-ben Szülészeti-Nőgyógyászati Szakvizsgát tettem. Az egyetem befejezése óta a Kenézy Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán dolgoztam és ennek már több mint 31 éve. Ebben az eltelt igen hosszú időszakban nagyon sok tapasztalatot sikerült összegyűjtenem, és remélem, hogy ezt a tudásomat új munkatársaim segítségével a későbbiekben az Osztály betegeinek gyógyításában sikerül alkalmazni.

Főorvos úr korábban nem dolgozott más kórházban. Amióta készül az új munkakörének ellátására, gondolom fokozottan érdeklődött a Gróf Tisza István Kórház életéről?

Ez a természetes kíváncsiság persze egy ideje már része az életemnek. Alig telt el úgy hét, hogy ne olvastam vagy hallottam volna valami kedvező változásról, a Kórház fejlesztéseséről – korszerűsítéséről. Örömmel olvastam az energetikai korszerűsítésről, a megújuló labor-diagnosztikáról, az étkezési ellátás és a nővérszálló felújításáról. Nagyon fontosnak tartom a járóbeteg-ellátásban végzett mindennapi orvosi munka szempontjából a műszerezettség továbbfejlesztésére felhasználható igen jelentős anyagi forrást.

Tudom, még nem telt el sok idő a kinevezése óta, de milyenek az első benyomásai a Szülészet és Nőgyógyászati Osztály munkájáról?

Az Osztályon járó- és fekvőbeteg-ellátás párhuzamosan zajlik. A járóbeteg-ellátás során a mai kor színvonalának megfelelően, amennyiben szükséges az alap nőgyógyászati vizsgálatot ultrahang diagnosztikával is ki tudjuk egészíteni, ami sok más kórházban még csak terv.  A későbbiekben ezeknek az ultrahang készülékeknek a továbbfejlesztése is meg fog valósulni.

A nőgyógyászati fekvőbeteg- és a szülészeti ellátás szervesen illeszkedik a mai kor elvárhatóan magas szakmai színvonalához. A korszerűen felszerelt műtő és szülőszoba munkáját magasan képzett aneszteziológiai (altatóorvosi) csapat segíti. Ma már a nőgyógyászati műtétek jelentős hányadát rövid ápolási időt igénylő műtéti eljárással, úgynevezett "egynapos ellátás" keretében végezzük, melynek a feltételei is természetesen rendelkezésünkre állnak.

A szülészeti munkánkat nagyban segíti a magasan képzett, újszülöttek ellátását végző team, a baba-mama gyermekágyi kapcsolat lehetősége (rooming in), valamint a családi gyermekágyas szobák is.

Vannak –e már tervei főorvos úrnak a jövőre vonatkozóan?

Természetesen vannak. Azt szeretném, ha minden hozzánk forduló páciens elégedetten távozna a kórházból, úgy, hogy a lehető legmagasabb szintű ellátásban részesült. Arra is ígéretet teszek, hogy a honlapon keresztül az ellátásban elérhető további fejlesztésekről is folyamatosan informáljuk az érdeklődőket.

A tervek közül a végére hagytam az egyik a legfontosabbat, megőrizni az Osztály munkájában résztvevő, kiváló szakmai felkészültségű csapat egységét és segíteni mindenkinek a szakmai továbbképzését, fejlődését.

Köszönöm a beszélgetést, munkájához jó egészséget, tervei kivitelezéséhez sok sikert kívánok!

You have no rights to post comments