artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A hazai egészségügyi ellátás az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül. A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház - 1928-as megalakulása óta- a bihari identitás része. A kórház az elmúlt közel 100 esztendőben különböző neveken, volt, hogy állami, volt, hogy önkormányzati tulajdonban és fenntartásban, de eddig is szolgálta, szolgálja az itt élőket.

A változások az elmúlt években is folytatódtak. 2012-ben a kórházak tulajdonjoga és fenntartása is átkerült Berettyóújfalu Város Önkormányzatától a magyar államhoz. A 2020-ban elfogadott, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény értelmében valamennyi dolgozó az ESZJTV hatálya alá került. A törvénnyel a kórházak állami tulajdonban maradtak, azonban megszűntek önálló jogi személyiségnek lenni, és a megyei kórházak telephelyeként működtek. A szakmai irányítás pedig már a törvény hatályba lépésétől kezdve az egyetemek klinikai központjához kerültek.

Az egészségügyi törvény 2023. évi módosítása újabb változásokat hozott. A törvény lényeges eleme, hogy július 1-től a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház fenntartói joga a Debreceni Egyetemhez kerül. Az intézmény fenntartói jogának átadásával együtt a kapcsolódó ingó vagyonelemeket és ingatlanokat ingyenesen kapja meg az egyetem, az esetleges adósságokkal, terhekkel együtt. Garancia a további működésre, hogy a törvény értelmében az eddigi egészségügyi tevékenységet fenn kell tartani, ellenkező esetben a vagyon visszaszáll az államra.

A kórház valamennyi dolgozója átkerül az egyetem munkáltatói körébe, azzal, hogy az egészségügyi dolgozók jogállása változatlan marad, a munkáltató személye változik, az egészségügyben dolgozók a munka törvénykönyve alá kerülnek, de az eddigi bérük, szerzett jogaik, szolgálati idejük és a munkaidő változatlan marad.

Változás tehát annyi, hogy a szakmai irányítás és a tulajdon egy kézbe kerül.

Országgyűlési képviselőként és polgármesterként továbbra is azon dolgozunk, hogy az átalakításból se a dolgozók, se a betegek, se a járóbeteg szakrendelőt felkeresők semmilyen hátrányt ne szenvedjenek. A Gróf Tisza István Kórház elhivatott dolgozói az egyetemi központ szakmai irányításával továbbra is garanciát jelentenek az eredményes betegellátáshoz.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház az elkövetkező években is a térség legnagyobb foglalkoztatójaként, közel 100 ezer bihari, sárréti ember gyógyulását hivatott ellátni, a korábbi évtizedekben megszokott magas színvonalon.

Berettyóújfalu, 2023. május 09.

Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő

Muraközi István, polgármester

 

You have no rights to post comments