artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az Ingatlannet.hu korábbi elemzéseiből megtudhattuk, hogy a járványidőszak első hulláma alatt drágultak a családi házak Berettyóújfalun és még a második hullám alatt is emelkedés volt megfigyelhető, de ez már stagnálásba csapott át. Most az ingatlanportál arra derít fényt, mi történt a harmadik hullám idején.

Berettyóújfalun tartják magukat az ingatlanárak

Míg a koronavírus megjelenésekor felfelé íveltek a családi házak átlagos négyzetméter árai Berettyóújfalun, addig már a második hullám alatt stagnálás volt megfigyelhető. Most pedig, amikor zajlik az átoltottság, már csak stagnálás van jelen.

Még azért 2020 decemberéről 2021 januárjára átlagosan tíz ezer forinttal drágult meg a berettyói házak egyetlen négyzetmétere, de idén már semmilyen változást nem tapasztalhattunk. Persze messze még az év vége, de a legtöbb szakértő szerint csak szintentartás lesz jellemző a hazai ingatlanpiaci árakra.

Tehát az idei év elején mutatkozó átlagárakkal számolhatnak a közeljövőben azok, akik Berettyóújfalun vásárolnának ingatlant. Ez az átlagos négyzetméterár pedig 220 ezer forintra tehető.

csh2

Hajdú-Bihar megye más településein sincs eszeveszett áremelkedés

Ha figyelemmel kísérjük Hajdú-Bihar megye más városait, településeit, akkor ebben az esetben is azt mondhatjuk, hogy kezdenek megrekedni az ingatlanárak egy adott szinten.

Például Debrecenben és Hajdúszoboszlón tavaly óta csak néhány 10 ezer Ft/m²-rel nőtt meg az eladásra kínált családi házak átlagára. Idén pedig már egyáltalán nincs jele a drágulásnak, a debreceni házak eddig végig 390 ezer Ft/m²-es, a hajdúszoboszlóiak pedig 290 ezer Ft/m²-es átlagáron voltak elérhetők a vásárlók számára.

Balmazújvárosban másképp alakulnak az ingatlanárak. Itt az első hullám alatt némileg visszaestek az árak, majd a második hullám folyamán további csökkenés következett be és most kezdenek el növekvő tendenciára átállni a családi házak átlagos négyzetméter árai. Februárban a balmazújvárosi házak átlag 220 ezer Ft/m²-es áron kerültek a kínálatba.

csh1

Országszerte lassan stabilizálódik az ingatlanpiac

Jelenleg az ingatlanárak stagnálnak és még egy darabig stagnálni is fognak. Kicsi az esély arra, hogy rövid időn belül ugyanazokat a számokat lássuk viszont, mint amit a koronavírus megjelenése előtt. Sőt, az sem lehetetlen, hogy néhol éppen a másik irányban tolódnak még el az árak. Egyelőre a lendületet az új otthonteremtési és lakásfelújítási támogatások tartják fenn. A nyári időszakig nagy valószínűséggel ki is fog tartani a most mutatkozó magas kereslet. Ami pedig az árakat illeti, szintén megemelkedhetnek, de csak az oktatás és a turizmus beindulása után. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a járványidőszaknak még nincs vége, így esetlegesen emiatt még visszafordulhat a lassú növekedés. Hirtelen történő nagy léptékű változás azonban semmiképpen sem fog meglepni minket.

You have no rights to post comments