artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fokozott ellenőrzést és megerősített járőrözést tart a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a karácsonyi ünnepeket megelőző adventi időszakban Berettyóújfaluban és a környező településeken, a bevásárlóközpontok, piacok körül, közterületeken és a nyilvános helyeken.

„Karácsonyi” bevásárlás, a tolvajok útra kelhetnek!

A nagyobb és a kisebb üzletekben egyaránt megeshet, hogy a vásárlás közben viselt kézitáskákból iratokat, készpénzt tulajdonítanak el, a figyelmetlenséget kihasználva. A bevásárlókocsikban elhelyezett női táskák hivalkodó lehetősége a lopásoknak.

Berettyóújfalu területén nincs olyan rendkívüli ünnepi forgalommal rendelkező bevásárlóközpont, amelyre jellemző volna a zseblopások elkövetése, azonban aki a környező nagyvárosokat felkeresi, fokozottan figyeljen értékeire!

A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Éppen ezért pénzüket, bankkártyájukat, egyéb más értékeiket már akkor tegyék biztonságos, nem észrevehető, illetve könnyen hozzáférhető helyre, amikor otthonról elindulnak. Lehetőség szerint a kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcájukat, az irataikat, s ha lehet a telefonjukat is. A PIN kódjukat soha ne tartsák a bankkártyájuk mellett, igyekezzenek azt megjegyezni.

A karácsonyi ünnepekre való felkészülés, a megnövekedő bevásárló-forgalom jelentősen aktivizálhatja azokat a bűnöző személyeket és csoportokat, akik jogsértő tevékenységüket a közterületeken, a közforgalmú közlekedési járműveken, illetve a nyilvános árusító helyeken követik el.

A fokozott rendőri jelenlét célja a bűncselekmények és a tulajdon elleni szabálysértések megelőzése, a nagy tömegek mozgását és figyelmetlenségét kihasználó bűnelkövetés visszaszorítása, valamint a megnövekvő forgalom kezelése, a közlekedési balesetek számának, súlyossági fokának csökkentése.

A rendőrség az év hátralévő időszakában kiemelt feladatként kezeli a közterületen folytatott jogsértő tevékenységek visszaszorítását, a közterületek fokozott rendőri ellenőrzését, a bűncselekmények, szabálysértések megelőzését és megszakítását.

Ünnepek, közlekedés, alkoholfogyasztás:

Az év végi ünnepek miatt megnövekszik a gépjármű, kerékpáros és gyalogos forgalom, ezért azok folyamatos ellenőrzése várható, kiemelten az ittas vezetők kiszűrése, a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályainak betartása, a láthatóság ellenőrzése.

Határon átnyúló rendőri intézkedések:

A közutakon az előző évekhez hasonlóan - 2020. december 21-22 napokon – Magyarország-Románia határán átnyúló közlekedési ellenőrzés kerül megszervezésre, amelynek köszönhetően az utakon is fokozott rendőri jelenlét várható.

Téli időszak, csúszós, balesetveszélyes utak!

A városban található üzletek parkolóiban hétköznapokon és ünnepi időszakban egyaránt előfordulnak kisebb anyagi káros balesetek, amelyek elkerülésére az autóvezetőknek kell fokozottan figyelniük. A rendőrök szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segítik az állampolgárok biztonságos közlekedését.

A személyi sérüléssel nem járó balesetekben lehetőség van a felek kölcsönös megegyezésére, a gépjármű kárbejelentőlapok, ún. „betétlapok” cseréjére. Ha személyi sérülés is történik, értesítsék a rendőrséget!

A tél beköszöntével a közlekedés során nagyobb figyelmet kell fordítani a nedves, esetenként jeges útfelületek csúszósságára, számítani lehet a mezőgazdasági gépek által az úttestre felhordott sárra is.

Amennyiben sárfelhordást tapasztalnak, jelezzék azt személyesen a rendőrkapitányságon, vagy tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívószámon, illetve a közút kezeléséért felelős szervnél.

Legyünk türelmesek, óvatosak, körültekintőek és vigyázzunk egymásra – különösen a közutak legvédtelenebb képviselőire, a gyalogosokra –, hiszen mindenki az otthonában, saját szerettei körében szeretné tölteni az ünnepeket.

Nyugodt, jogsértésektől mentes ünnepeket kíván a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság!

You have no rights to post comments