artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők és a közlekedésben résztvevők figyelmét a láthatóság fontosságára.

A közlekedési balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Egyik fontos felelősségük, hogy a járművük megfelelő felkészítéséről gondoskodjanak és a kötelezően előírt világító,- és fényjelző berendezések működőképességét elindulás előtt ellenőrizzék!

Mindemelett fordítsanak kellő figyelmet saját látásuk fontosságára, mivel a biztonságos közlekedés alapfeltétele a külső információk megszerzése, és ezen információk alapján  a körülményekre vonatkozó megfelelő reagálás.

A járműveiken kiegészítő világító berendezésként elhelyezett ködfényszórókat csak ködös időben és rossz látási viszonyok között használják. Tiszta, jó látási körülmények között és lakott területen ne kapcsoljak fel, mert balesetveszélyt idézhetnek elő azzal, hogy a közlekedés más résztvevőit elvakítják!

Tekintve, hogy a tél bekövetkeztével a szélvédők gyakran lefagynak, illetőleg sűrűbben párásodnak, ezért ne közlekedjünk olyan gépjárművel, amelynek szélvédői nem teljesen átláthatók, mert az amellett, hogy szabálytalan, rendkívül balesetveszélyes is.

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság

You have no rights to post comments