artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Kft. által több mint kétmilliárd forint összegű központi költségvetési céltámogatásban részesül a Bihar Termálliget Strand, Uszoda és Gyógyvizes Fürdő gyógyászati célú fejlesztésére.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere 2020. december 3-án sajtótájékoztató keretén belül számoltak be a beruházás részleteiről.

A strand és uszoda épületének alapterülete a jelenlegi 243 négyzetméterről 673 négyzetméterre bővül. Egy új, 106 négyzetméteres gyógyvizes medence és jacuzzi is épül a meglévő úszómedence mellé, valamint az épület új szinttel is bővül, teljesen akadálymentes lesz, a szintek között felvonót építenek, a pince szinten gépészeti funkciókat is bővítenek. A földszinten új, korszerű öltözőket, információs pultot és büfét alakítanak ki. Bővül a szauna sókabinnal, infra-, gőz-, és finn szaunával, valamint ezekhez egy hidegvizes merülőmedence is tartozik majd.

A beruházás során az emeleti szintre kerül a Gróf Tisza István Kórházzal együttműködve egy új, mozgásszervi rehabilitációs és egyéb gyógyászati, járóbeteg ellátó részleg, ahol fizikoterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna, gyógymasszás balneoterápiás és hidroterápiás kezelések kapnak helyet. A tetőszinten napozóterasz is lesz.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő kiemelte, az állami támogatásnak köszönhetően egy újabb fontos turisztikai beruházás valósulhat meg, amely szervesen kapcsolódik a korábbi fejlesztésekhez, mind vonzóbb turisztikai desztinációvá téve ezáltal az egész bihari régiót. Kiemelt jelentőségű volt ebből a szempontból az M35-ös autópálya Debrecen-Berettyóújfalu közötti szakaszának, illetve aaz M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki határátkelő közötti szakaszának átadása, a Debrecen-Berettyóújfalu-Nagyvárad között megépült kerékpárútkerékpárút, a Rhédey-kastély, a Zsinagóga és a Bessenyei-ház felújítása, hogy csak néhányat említsünk a közelmúltban megvalósult projektek közül.

2017-ben kórházunkban a rehabilitációs részlegen 18.255 főt láttak el, ez a szám a beruházás után várhatóan körülbelül 25.000 főre fog nőni. A fejlesztés teljes összege közel 1,5 milliárd forint, a fennmaradó összeg a 2017-ben benyújtott Interreg pályázatból finanszírozzák. A fürdőfejlesztéssel tovább növekszik a Bihar Termálliget látogatottsága és egész évben várhatóak fürdővendégek- mondta Muraközi István polgármester.

A Bihar Termálliget gyógyászati fejlesztését állami céltámogatással 2.254.553.800 forintból valósítják meg, melynek tervezett határideje 2022.02.28.

Indul a fürdőfejlesztés 09Indul a fürdőfejlesztés 10

A fejlesztési terv részletei:

A fejlesztés elsődleges célja a vízi gyógyterápiás és egészségmegőrző – egészségfejlesztő, továbbá az év teljes időszakában igénybe vehető szabadidős szórakozást, kikapcsolódást is nyújtó teljes körű szolgáltatás biztosítása. 

  • a medencecsarnok épületének felújítása, bővítése fedett gyógyvizes medencével,
  • a főépület bővítése és felújítása
  • a földszinten az öltözőblokk korszerűsítése.
  • a medencecsarnokhoz kapcsolódóan wellness blokk bővítése szaunákkal (finn szauna, gőzkabin, infra szauna, sókabin, stb.), merülő medencével, zuhanyokkal,
  • az emeleten gyógyászati egység elhelyezése, járóbeteg szakellátás keretében fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna (egyéni és csoportos), gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás kezelések: tangentor, rekeszes galván, szénsavas kádfürdő, iszapkezelések, víz alatti torna, súlyfürdő, nappali szanatóriumi ellátás.

Fürdőfejlesztés 01Fürdőfejlesztés 02

Medence csarnok bővítése és felújítása:

A meglévő uszoda épületét a nyugati oldal felé tervezik bővíteni, melybe egy gyógymedence kerül. A tervezett bővítés építészetileg és szerkezetileg szervesen illeszkedik a meglévő – megmaradó medence csarnokhoz. A meglévő gépészeti és vízgépészeti funkciók bővítését tervezik, a gépleadó nyílást újból biztosítják. A meglévő medencecsarnok tetőszerkezetét a stranddal való vizuális kapcsolat létrehozása érdekében a földszinti sávban felnyitják, a végfali üvegfalon a meglévő fa bordázaton alu. üvegező profilban új hőszigetelő üvegezést terveznek.

Kiszolgáló épület belső átalakítása, felújítása és bővítése:

A kiszolgáló épület meglévő szintváltásait kiegyenlítik, a földszinten és az emeleten egységes padlószintet hozva létre, egyben biztosítva az akadálymentes használatot. A tervezett bővítésben a meglévő fejépületnél az egyes épületszinthez kapcsolódó új közlekedőblokk, lépcső és lift épül úgy, hogy az a távlati építési ütemben megvalósítandó, a fejépülettel párhuzamos új épületrészben, földszint+2 emeletes kialakításban kb. 25 vendégszoba megközelítését is biztosítsa.

Fürdőfejlesztés 03Fürdőfejlesztés 04

Közvetlenül a földszinti előcsarnokból megközelítve alakítják ki az eligazító – információt,mely a gyógyászati részleget - és a leendő szálló részt is - felügyeli.

A kiszolgáló épület földszintjének keleti részén tervezik az új, korszerű, kétnemű és csoportos öltözőket. Közvetlen megközelítéssel a bejárati előcsarnokból helyezik el az akadálymentes öltözőt, csatlakozással az uszoda térhez.

A nemrég kialakított szauna környezetében a szauna világot kibővítik, a jelenlegi meleg vizes ülő medencét hideg vizes merülő medenceként használva.

Az előcsarnokban került elhelyezésre a büfé, mely az előcsarnok és a szauna pihenő felé egyaránt kiszolgál. Az előcsarnokból induló körlépcső az uszodatér galériájára vezet, ahol a szülők figyelhetik a gyerekek úszását.

Fürdőfejlesztés 05Fürdőfejlesztés 06

A kiszolgáló épület emeletén a gyógyászati helyiségek kerülnek elhelyezésre, külön eligazító ponttal, a tervezési program szerinti funkciókkal: masszázs, súlyfürdő, iszapkezelő, torna, nappali szanatórium, a szükséges személyzeti és kiszolgáló funkciókkal. Itt szintén tervben van egy akadálymentes öltöző, mely a száraz ill. vizes oldalt egyaránt kiszolgálja.

A meglévő fejépület hosszoldali homlokzata korszerűtlen, nem funkcionális, elhasználódott, helyette illetve az új épületrészen új, szerelt rendszerű hőszigetelt homlokzat kerül megvalósításra, korszerű hőszigetelt nyílászárókkal.

Fürdőfejlesztés 07Fürdőfejlesztés 08

A Beruházás építtetője Berettyóújfalu Város Önkormányzata, míg a beruházás lebonyolítójaként, hivatalos közbeszerzési tanácsadójaként és építési műszaki ellenőreként a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. került  kijelölésre.

A beruházás részeként átadott létesítmény üzemeltetését az Önkormányzat tulajdonában álló Herpály – Team Építőipari és Szolgáltató Kft. látja el.

Bihar Termálliget 2

 Bihar Termálliget 3Bihar Termálliget 4

You have no rights to post comments