artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mindazok, akik már kigyógyultak a koronavírus-fertőzésből sokat tehetnek a súlyos betegek gyógyításáért. Ahogy a járvány első hulláma alatt, úgy most is várjuk a gyógyultak jelentkezését vérplazma adáshoz, mások gyógyításához.

Egész Európában romlik a járványhelyzet, Magyarországon is nő a fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma. A koronavírus-fertőzésnek azonban még nincs teljesen hatékony gyógymódja, ezért az egész világon, így hazánkban is sokan életveszélyes állapotban vannak, számukra jelenthet segítséget a  vérplazma-terápia. Ennek lényege, hogy aki átesett a koronavírus-fertőzésen, nagy valószínűséggel a szervezete ellenanyagokat termelt a vírus ellen. Ezért, hogyha kellő mennyiségű ellenanyag van a vérplazmájában, akkor plazmaadással tud segíteni azokon, akik most súlyos betegek. A gyógyult beteg a véradáshoz nagyon hasonló eljárásban tud vérplazmát adni, ekkor a véréből csak plazmafolyadék kerül levételre. Ez nem jelent veszélyt a szervezet számára, hiszen a vérplazma néhány napon belül újratermelődik. Ennek az ellenanyagokat tartalmazó plazmának a felhasználásával történik a  súlyos beteg állapotban lévő betegek kezelése.

Jelentkezés

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 30 602 9250

A plazma levételének feltételei:

  • 2 hete tünetmentes
  • nincs karanténban
  • nincs súlyos krónikus betegsége
  • életkor 18-60 év, 60 és 70 év között egyedi elbírálás
  • egy 2 lépcsős kivizsgáláson való megfelelés (ennek során ellenőrzik, hogy jelenleg vírusmentesek-e, ill. hogy van-e kellő mennyiségben vírusellenes ellenanyaguk)

További információk: http://www.koronavirusplazma.hu/

You have no rights to post comments