artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

„A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szent Lélek által.” 2Timóteus 1.14

A Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berettyóújfalui Telephelyén 2020. október 13-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központot az Orbán Balázs tér 1. szám alatt, a régi kórházi bölcsőde felújított épületében. KÉPGALÉRIA

Az átadó ünnepség a Szivárvány Református Óvoda óvodásainak műsorával kezdődött, majd Főtiszteletű dr. Fekete Károly püspök úr, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke tartott nyitó áhítatot.

Püspök úr beszédében kiemelte, a most átadásra kerülő óvoda és korai fejlesztő központ hiányintézménynek tekinthető ma Magyarországon. A református jelző pedig megerősíti azt, hogy nem csak jószívűségről és állásteremtésről van szó, hanem egymás terhének hordozásáról, ami Krisztus törvényének betöltését jelenti. Akik Krisztusra néznek, azok ebből a hitbeli álláspontból segítenek.

Átadták a Csoda tár óvodát 06Átadták a Csoda tár óvodát 12

Bori Judit, a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, ez az év több szempontból is kiemelt jelentőségű a Református EGYMI számára, hiszen öt helyszínen avatnak új épületet. A náluk jogviszonyban dolgozó szakemberek száma átlépte az 500 főt, továbbá 1.000 fő feletti a megbízási szerződéssel, óraadóként segítők száma, akiknek munkáját az elkötelezettség, a hit, a gyermekek igényeinek előtérbe helyezése jellemzi. a Református EGYMI azzal is büszkélkedhet, hogy különböző adományokkal támogatják a szolgálatukat elismerő partnerek. Reményét fejezte ki, hogy ez a lelkes támogatás az új intézményben is segíteni fogja tevékenységüket, feladataikat. 

Átadták a Csoda tár óvodát 28Átadták a Csoda tár óvodát 10

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, köszöntőjében hangsúlyozta, büszkén vesz részt az intézmény átadó ünnepségén, ugyanis egy város életében kiemelt fontosságú esemény ez, fenntartónak, dolgozóknak, szülőknek, gyermekeknek egyaránt. Berettyóújfalu egy teljesen új, eddig nem lévő szolgálatással bővül a Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központ révén. Az Önkormányzat – mint tulajdonos – örömmel adja át az épületet ezen nemes cél megvalósításához.

Átadták a Csoda tár óvodát 12Átadták a Csoda tár óvodát 21

Az intézmény épületének avatásán és megáldásán részt vett Bori Judit, a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója, dr. Fekete Károly püspök úr, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere.

Az ünnepélyes átadást után a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora következett.

Az épület bejárását követően – melyet Bíróné Sándor Csilla, a Berettyóújfalui Telephely koordinátora vezetetett – az ünnepi esemény állófogadással zárult.

Átadták a Csoda tár óvodát 38Átadták a Csoda tár óvodát 41

A Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központ:

Az épületet a Református EGYMI számára Berettyóújfalu város önkormányzata bocsátotta rendelkezésre Muraközi István polgármester úr, Dr. Veress Bertalan, a Tiszántúli Református Egyházkerület tanügyi főtanácsosa és Bori Judit, a Református EGYMI főigazgatójának tárgyalásainak eredményeképp jöhetett létre. Felújítása 2.000.000 forintból, eszkörbeszerzése 8.000.000 forintból valósult meg.

Gyógypedagógiai óvoda sajátos nevelésű igényű gyermekek számára, akik szakértői véleménnyel kerülhetnek be az intézménybe.

Az óvodai nevelés mellett korai fejlesztés és pedagógiai szakszolgálat is működik.

Az óvodában 2 csoportban összesen 14 gyermek részesül gyógypedagógiai óvodai ellátásban, férőhely maximum 20 fő. Korai ellátásban 40 főre kértek engedélyt.

You have no rights to post comments