artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Telekom átadta korszerű, optikai távközlési hálózatát a Berettyóújfalui járásban. A 19 települést érintő fejlesztés gigabites sebességű internetet, széles TV-csatorna választékot, többképernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézést teszi lehetővé közel 13 ezer háztartás és vállalkozás számára. A vállalat a szélessávú vezetékes fejlesztéshez 762,97 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” elnevezésű pályázat során a Széchenyi 2020 program keretében.

Az újonnan bekapcsolt települések optikával lefedett részén a Telekom extra gyors internetet kínál, az itt élők akár a 2 Gbps sebességű otthoni internetcsomagot is igénybe vehetik. Rengeteg TV-csatorna, HD kép- és hangminőség, valamint több képernyőn is hozzáférhető filmkölcsönzés vált elérhetővé az új hálózaton, továbbá itt is használható ezentúl az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a MoziKlub és a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető, változatos online alkalmazások. A szélessávú internet kínálta előnyökből a helyi vállalkozások is profitálnak, hiszen gyorsabbá, rugalmasabbá válik működésük, javul a versenyképességük.

A Berettyóújfalui járásban az új optikai hálózat az alábbi településeken érhető el (a település egészén vagy annak részein): Bakonszeg, Bedő, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, Bojt, Darvas, Furta, Gáborján, Hencida, Komádi, Körösszakál, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Mezőpeterd, Mezősas, Nagykereki, Szentpéterszeg, Váncsod, Zsáka.

Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen a Telekom optikai és kábelhálózata ma már összesen több mint 2,2 millió gigabites sebességű elérést kínál, vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások több mint 40%-a számára már elérhető a gigabites sávszélesség. Az optikai hálózat nyújtotta előnyök nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem 710 olyan településen is, ahol a lakosok száma 5000 fő alatti, sőt ennek több mint a fele 1000 lakos alatti kistelepülés. A Magyar Telekom célja hosszabb távon, hogy az ország teljes területén mindenhol gigabites elérést tudjon biztosítani. Ezért a következő években nagy hangsúlyt fektet az optikai lefedettség további növelésére, fokozatosan kiváltva ezzel a rézhálózatokat.

You have no rights to post comments