artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. október 25. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai forrásból megújult a 47-es főút közel 5 kilométeres szakasza Berettyóújfaluban. A beruházás részleteit 2020. szeptember 9-én sajtótájékoztatón ismertette Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – Hajdú-Bihar megyei igazgatója. KÉPGALÉRIA

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében elmondta, az utóbbi évtizedek legnagyobb közútfejlesztése valósult meg körzetünkben, példaként említve a múlt héten átadott autópálya szakaszt. A 47-es főút megújítása két részletben történt. Először a Berettyó hídig, most pedig egy közel 5km-es szakaszt adhatnak át. További források rendelkezésre állása esetén, tovább folytatódhat a főút felújítása.

Megújult az 47 es főút szentmártoni szakasza 04 Megújult az 47 es főút szentmártoni szakasza 02

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke kiemelte: a térség útfelújítási munkálatai egyenletesen haladnak. Berettyóújfalu életében a legnagyobb öröm a M35-M4-es autópálya átadása, ugyanis ezzel jelentős gépjárműforgalom terelődik el a városról, ugyanakkor az országos és nemzetközi úthálózatba is bekapcsolódik a település. A most átadásra kerülő felújított 47-es útszakasz is hozzájárul ehhez és a biztonságosabb közlekedéshez. A két városrész összeköttetése is zavartalanabb a felújítás révén. Valamint hamarosan elérhetővé válnak az új fejlesztési stratégiák, amelyek további fejlesztéseket, beruházásokat tesznek lehetővé a térségben, így Berettyóújfaluban is.

Megújult az 47 es főút szentmártoni szakasza 07Megújult az 47 es főút szentmártoni szakasza 10

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere hangsúlyozta: a mai útátadás ékes példája annak, hogy egy önkormányzat, a Magyar Állam és a megyei önkormányzat együttműködéséből csak jó dolgok születhetnek. A városban élők és a közutat használók biztonságát is figyelembe kell venni, ugyanis nagy forgalmat bonyolít le a 47-es főút városon átkelő szakasza. Továbbá fontos, hogy a város elkerülő szakaszai is rendelkezésre álljanak a járműforgalom számára. A fejlesztések révén városunk és a környező települések az ország gazdasági vérkeringésébe is könnyebben be tudnak kapcsolódni, ebben az autópálya jelentős szerepet kap.

Megújult az 47 es főút szentmártoni szakasza 13Megújult az 47 es főút szentmártoni szakasza 14

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – Hajdú-Bihar megyei igazgatója a beruházás részleteit ismertette: A főút érintett szakaszán a szakemberek két rétegben megerősítették a burkolatot, lokálisan, a szükséges helyeken pályaszerkezet cserét végeztek, átépítették a kiemelt szegélyeket és megújították az érintett autóbusz megállóhelyeket is. Kicserélték továbbá a víznyelő aknák rácsait, szükség szerint a csatorna fedlapokat, kitisztították és rendbehozták az árkokat, átereszeket, aknákat. A 36-os kilométerszelvényben gyalogos-átkelőhelyet hoztak létre középszigettel, a szakasz végén található hídon pedig kicserélték a kötő- és kopóréteget, a dilatációs elemet és elvégezték a korlátok, valamint a betonfelületek felületvédelmét. Megújult a szakasz forgalomtechnikai jelzésrendszere és új, tartós burkolati jeleket is festettek fel.

A felújítás két szakaszban valósult meg. Az első szakasz a 42-es körforgalomtól a Berettyó hídig terjed, ez a 3,2 km-es szakasz 2019-ben lett átadva. Itt került felújításra a híd is. Az idei évben pedig a 47-es főút berettyószentmártoni része újult meg 1,6 km-en, a munkálatokat összehangolva az önkormányzat által felújított kerékpárúttal.

Szóljon hozzá!