artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több rendkívüli intézkedés is bevezetésre került városunkban a koronavírus megfékezése érdekében, melyről sajtótájékoztatót tartott ma délután Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere.

2020. március 16-án ismét ülésezett Berettyóújfalu város képviselő-testülete és további intézkedések megtételét tartották szükségesnek. Ettől a naptól kezdve zárva tart a Bihar Termálliget Strand-és Termálfürdő illetve a Városi Uszoda, március 17-étől pedig a piac is zárva lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a piac területén lévő üzletek továbbra is nyitva maradhatnak, működésük nem lesz korlátozva, de a mozgóárusítás visszavonásig szünetel.

"A legfontosabb intézkedési csoport az idősek, illetve a betegek érdekében történt."

polgi

A bentlakásos intézmények (Árpád utcai idősek otthona, Mátyás utcai értelmi fogyatékosok és pszichiátriai betegek otthona) esetében továbbra is érvényben van a látogatási tilalom, valamint a bentlakók mozgását is szükségszerű korlátozni, az otthon területét nem hagyhatják el. Rendkívül szigorú szabályok vannak az alapanyag beszállítással kapcsolatban is, a dolgozók minden higiénés szabályt maradéktalanul betartanak, ezzel is csökkentve a járvány terjedését.

"Az Önkormányzathoz és a Bihari Szociális Szolgáltató Központhoz tartozó szociális alapszolgáltatások vonatkozásában is intézkedéseket kellet hozni."

Ez azt jelenti, hogy az étkeztetés vonatkozásában – ahol szociális konyha üzemel – az intézmény folyamatosan gondoskodik a napi egyszeri melegétkezésről. Ezt az ellátást igénylők részére ingyenesen a lakásra történő szállítással oldják meg, helybeni fogyasztás nem engedélyezett.

A nappali ellátás esetében az Idősek Klubjának (Puskin utca 48.) személyes látogatása – a kialakult helyzetre való tekintettel – nem engedélyezett. A fogyatékos személyek nappali ellátására szolgáló intézményt (Orbán Balázs tér 10.) szintén zárva tartjuk, de a felügyeletet egyéni igények alapján biztosítjuk.

A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat (Ady Endre u. 2.) vonatkozásában arra kérik a lakosságot, hogy csak előzetes időpontegyeztetés után keressék fel személyesen az ügyfélszolgálatot. Ennek érdekében a Berettyóújfalu egész járásában hívható telefonszámot használják: 06 54 500 032

Az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet alapesetben a nevelési, közoktatási intézményekben végzik. Mivel az óvodák és iskolák zárva tartanak, az ügyfélfogadás is szünetel. A szükséges feladatok elvégzése, az intézmények elérése elektronikusan, vagy telefonon továbbra is biztosítva van.

termalliget

Az oktatási-nevelési intézmények átálltak a digitális távoktatásra. Ez nem érinti az iskolai gyermekétkeztetést, ami továbbra is jár. Mivel az iskolák zárva vannak, így a helybeni étkezés nem lehetséges. Ezért mindenkinek lehetőséget biztosítunk - aki igényli, és ezt a KÖSZI központi telefonszámán (54/402-004, 54/500-048, 30/368-47-86), vagy elektronikusan (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) bejelenti - hogy saját ételhordóban elvigye az ebédet. Ez a vidéki gyermekekre is vonatkozik. Az ő esetükben, ha személyesen nem tudnak eljönni az ételért, akkor az Önkormányzat által kiszállításra kerül.

Az óvodák és bölcsőde is zárva tart, de ügyeleti rendszerben továbbra is biztosított a gyerekek gondozása. Ezt a szolgáltatást a mai napon 11 fő vette igénybe. Hárman a bölcsődében és nyolcan az óvodákban. Részükre a napi háromszori étkezés természetesen biztosított, másoknak az egyszeri meleg étel saját ételhordóban való elvitelére van lehetőség.

Nagyon fontos kiemelni, hogy az Önkormányzat szeretné segíteni a gyermeküket nevelő szülőket abban, hogy aki az Önkormányzat fenntartásában működő intézményekben dolgozik, és kiskorú gyermeke van (bölcsődés, óvodás, általános iskolás) és otthoni gyermekfelügyeletet kell, hogy ellátson, az ő részükre távmunkát rendelünk el, így nem esnek ki a munkából, nem szenvednek hátrányt.

Mivel a helyzet napról napra változik, folyamatosan nő a járványban érintett személyek száma és az idősek, valamint betegek vannak leginkább kitéve ennek,

"ezért fokozottan felhívjuk az idősek figyelmét arra, hogy vegyék komolyan a kialakult helyzetet és csak a legszükségesebb okok miatt hagyják el otthonukat! "

Elektronikusan, vagy telefonon állunk rendelkezésükre, kérjenek bátran segítséget, ha szükségük van rá!

You have no rights to post comments