artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóhír is csatlakozott Bojár Iván András Facebook-oldalán közzétett kezdeményezéséhez, melynek célja 10 millió fát ültetni Magyarországon. Az ősszel megvalósuló akcióhoz kérik országszerte a segítséget. Mi a bihari régió lakosságát igyekszünk elérni, megszólítani, bevonni a példaértékű kezdeményezésbe. Kérjük, akik szeretnének részt vállalni bármilyen módon, jelezzék nekünk akár bejegyzésben, akár privát üzenetben. Az eredeti bejegyzés szövege az alábbiakban olvasható.

Kedves Barátaim. Hetek óta dolgozik bennem egy elhatározás, de nem vagyok a terület hozzáértője, sem szakértője. Ezért most segítséget kérek, - nem annyira magamnak, mint nekünk mindannyiunknak, akik Magyarországon élünk. És szívesen vennénk, ha a leszármazottaink is élhetnének. Szeretnék elültetni 10.000.000, azaz tízmillió fát! Most ősszel elkezdve és ültetési szezononként haladva minél hamarabb. Minden hazánkfiának egyet.

Nem teljesen nyers az elképzelésem, sok mindent ennek kapcsán már átgondoltam, vagy barátaimmal közösen (akiknek köszönöm a segítségüket) átgondoltunk, de nyilvánvaló, hogy egy ekkora projekt, kivált civilként kezdeményezve, nagyon sokféle tudást, képességet kíván. Legfeljebb kezdeményezője, kezdeti szervezője tudhatok lenni egy ilyen programnak. 2010-ben, a Zöld Budapest, sétáló és bringaváros koncepciómban már szerepelt az 1millió fa követelménye Budapestre. Ha akkor erre lett volna füle bárkinek, ma Budapest 2-3 fokkal hűvösebb lenne. Mostanra viszont beállt a krízis. Azonnal kell lépni, tenni, ültetni, szemléletet és életformát váltani.

Ehhez keresek társakat: erdészt, programozót, grafikust, ügyvédet, közgazdászt, nagy tapasztalatú szervezőt, projekt menedzsert, logisztikust, nem tagadom: pénzt, pénzt és pénzt facsemetékre, földvásárlásra, műveleti költségekre, kommunikációra. Keresek bankot is, amely a program mögé állna. Tehát fundraizert is, meg médiapartnereket, akik a közös érdeket felismerve ingyen juttatják el az üzenetet az emberekhez. Szeretnék bevonni stakeholdereket és celebeket, akik a maguk társadalmi csoportja, köre, rétege számára tudják képviselni a tervet, a célokat és a konkrét tennivalók üzenetét.

Akit érdekel, magára ismer a szerepkörök valamelyikében, tehetetlenséget érez a fokozódó klíma és biodiverzitás krízis miatt és cselekedni szeretne, keressen privátban. Elég az amúgy fontos petíciókból, valódi tettekre van szükség! Óvjuk meg együtt gyönyörű és törékeny világunkat! Megosztani ér, sőt: köszönöm

You have no rights to post comments