artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több olvasónk is érdeklődött szerkesztőségünknél az elmúlt napokban afelől, hogy mikor kerülnek elszállításra a városképet rondító,  lomtalanítás után megmaradt szemétkupacok. 

Sajnos visszatérő problémáról beszélünk, mert minden évben gondot okoz a lomtalanítás után visszamaradt "illegális hulladék" eltávolítása. Illegális hulladéknak minősül ugyanis a lomtalanítás meghirdetett időpontján túl kihelyezett lomhulladék, illetve a felhívásban megjelölt, nem kihelyezhető veszélyes hulladék. Egy jóérzésű lakos ilyet ki sem tesz, illetve ha látja, hogy nem került elszállításra az általa kihelyezett lom, akkor gondoskodik annak eltávolításáról. Talán kevesen tudják, hogy a lakosok évente egy alkalommal díjmentesen helyezhetnek el maximum 200 kg települési szilárd hulladékot (kommunális, törmelék, föld, zöldhulladék) a helyi hulladékkezelő telepen. Egyéb hulladékok átvétele térítési díj ellenében történik.

Sajnos azonban a lelkiismeret nem mindenkinél szólal meg, a kintmaradt hulladéknak sokszor nincs gazdája és kezdődik az egymásra mutogatás. Nyilván, a lom nem maradhat közterületen, a polgármesteri hivatal illetékesei idén is találnak megoldást az illegális hulladék elszállítására, de mivel erre a feladatra kevés a kapacitásuk, időbe telik a szemétkupacok felszámolása, ezért kérik a lakosság türelmét.

Azt azonban elmondhatjuk, hogy Berettyóújfaluban többségében rendszerető, portájukról, lakókörnyezetükről gondoskodó emberek élnek, ez látható, ha végigsétálunk a város utcáin. Az alábbi felvételen egy jó és egy rossz példát mutatunk, de eláruljuk, fotósunk szerencsére sokkal több jó példát tudott volna fotózni, mint rosszat. Ne felejtsük el, a tiszta környezet kialakítása és fenntartása közös ügyünk!

szemetkupacviragosberettyoujfalu

You have no rights to post comments