precizbanner

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Újabb alkotással gazdagodott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Bazsa Péter a debreceni tűzoltó laktanyát és tűzoltó autóit rajzolta meg.

Peti és szülei kedden délután adták át Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok igazgatónak azt a rajzot, mely a debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületét és gépjárműfecskendőit ábrázolja. Igazgató megköszönte a szép alkotást és elmondta, hogy olyan helyre állítjuk, ahol azt mindenki láthatja. A műalkotás öt napon át készült.

23

Peti az Arany János Általános Iskola második M osztályának tanulója. A kisfiú régóta érdeklődik a tűzoltó autók iránt, de a mentőautók is a kedves járművek közé tartoznak. Reggelente iskolába menet a laktanya előtt hajtanak el autójukkal és Peti mindig kíváncsian figyeli, hogy éppen nyitva van-e valamelyik kapu, hogy egy tűzoltóautó elindulhasson. Típus és rendszámtábla szerint ismeri mindegyiket. Természetesen minden évben ellátogat a laktanyába gyermeknapon, hogy közelről megcsodálhassa kedvenceit.

54

A kép átadását követően Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok személyesen vezette körbe a laktanyában, ahol a legújabb vízszállító járművel is megismerkedhetett. 

Peti igazi álma, hogy tűzoltó legyen.

Fotók: Hajdú-Bihar MKI

Szóljon hozzá!