precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 6. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csülökpörkölt sós burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

Hajdú-Bihar megye 18 települését érintő váltófutással és ünnepi koszorúzásokkal emlékeznek meg 2019. május 27-31. között a megyében szolgáló katonák azon katonahősökről, akik életüket áldozták a hazáért. A Magyar Hősök Emléknapjához kapcsolódó programsorozaton a megemlékezések mellett katonai toborzó rendezvénnyel várják az érdeklődőket az érintett településeken.

A Magyar Hősök Emléknapjának eredete egészen egy 1917-es törvénycikkre vezethető vissza, majd 2001-ben az Országgyűlés iktatta törvénybe a Magyar Hősök Emlékünnepét. Május utolsó vasárnapján országszerte megemlékezéseket tartanak, így tisztelegve azok előtt a magyar katonák előtt, akik az Árpád-kortól kezdve az 1848-49-es szabadságharc, az első és a második világháború, valamint az 1956-os forradalom idején, egészen napjainkig megvédték az országot a külső ellenségtől.

Az idei évben a Magyar Honvédség debreceni katonai igazgatási központja „Emlékfutás a Hősökért, Tavaszi Toborzó Hadjárat” elnevezésű váltófutást szervez 2019. május 27-31. között. Az ötnapos programsorozat keretében hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák „körbefutják” a megyét, melynek során 17 koszorúzással egybekötött megemlékezésre és 16 toborzó rendezvényre kerül sor. Az esemény célja a hősökről történő méltó megemlékezés mellett a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, a katonai hivatás, az önként vállalható katonai szolgálatformák bemutatása valamint a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése.

A megemlékezéseken, illetve a hozzájuk kapcsolódó toborzó rendezvényeken a civil lakosság testközelből találkozhat a katonákkal, megismerheti mindennapjaikat, kézbe foghatja az általuk használt technikai eszközöket, melyek révén betekintést nyerhet a Magyar Honvédség életébe, feladatrendszerébe. A toborzó pontokon megismerhetik a katonai szolgálatvállalás különböző formáit, hiszen napjainkban az önkéntességen alapuló honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatói közé tartozik. A sereg a hivatásos és szerződéses szolgálat révén állandó munkaviszonyt tud kínálni, de azoknak is lehetőségük van részt venni – tartalékos katonaként – a honvédelmi feladatokban, akik tanulmányokat folytatnak, vagy rendelkeznek munkahellyel.

A katonai váltó 2019. május 28-án 10:00-kor érkezik Berettyóújfaluba a Kálvin tér 1. alatt lévő II. világháborús magyar hősök és polgári áldozatok emlékművéhez, ahol már 09:30-tól katonai zenekar térzenéje, technikai eszközök bemutatója és katonai toborzó pont várja az érdeklődőket. A váltófutás 10:20-kor folytatja útját Földesre és a város végét jelző tábláig a lakosság csatlakozhat a katonákhoz!

Smidróczki Róbert főhadnagy

Szóljon hozzá!