artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II. (ÖFFK II.) című, KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú kiemelt projekt keretében a szakmai megvalósításért felelős szervezeti egység, a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája a projektben megvalósuló önkormányzati kutatásokhoz kapcsolódóan Együttműködési - Partnerségi Országos Konferenciaát tart a mai napon Budapesten, ahol Berettyóújfalu is képviselteti magát.

A Belügyminisztérium KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú, „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” (ÖFFK II.) kiemelt projektje önkormányzati tématerületen megvalósított alkalmazott kutatásokkal kíván hozzájárulni a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához Magyarországon.

Ennek elengedhetetlen eszköze a tudomány bevonása, a legújabb trendek megismerése, a nemzetközi és hazai jó gyakorlatok bemutatása és azok beépítése a mindennapjainkba.

Mint azt Muraközi István polgármesterétől megtudtuk, Berettyóújfalu a gyermek étkeztetésben nyújt átlagon felüli szolgáltatást. A berettyóújfalui KÖSZI tevékyenysége túlmutat a település feladatkörén, ennek bemutatása céljából érkezett városunk küldöttsége a konferenciára, ezzel igyekszik Berettyóújfalu Önkormányzata jó példát mutatni, iránymutatást adni a többi önkormányzat számára. 

Az önkormányzat a Szolgáltató Önkormányzati díjra beadott pályázatában szereplő jó gyakorlatok közül választott két, egymáshoz szorosan kapcsolódót. A közétkeztetési és diétás étkeztetési gyakorlatát mutatja be, melyhez nagy segítséget nyújt és szorosan kapcsolódik a Lisztérzékenyek Országos Egyesületének Berettyóújfalui Csoportjának tevékenysége. A kiállításra kiadvány is készült, melynek címe: Finom volt, KÖSZI – Közétkeztetés és diétás étkeztetés Berettyóújfaluban. A kiállításra a KÖSZI Diétás Főzőkonyhájának munkatársai készítettek kóstolót: túrós krékert, sütőtökös süteményt, datolyás ropogóst, diós kekszet. 
Az előkészítésben Berettyóújfalu Város Önkormányzata munkatársai mellett a Lisztérzékenyek Országos Egyesületének Berettyóújfalui Csoportja, a Berettyó Kulturális Központ és a Közintézmények Szolgáltató Irodája munkatársai vettek részt.

Jó gyakorlat a közétkeztetésben 02Jó gyakorlat a közétkeztetésben 01

A projekt keretében 2018. november 15-16-án megrendezésre került „Perspectives of Local Governments in Central-Eastern Europe – Common Learning and Innovations” című nemzetközi konferenciával a megfelelő és színvonalas tudásmegosztást kívántuk támogatni, valamint az akadémiai közeg és az önkormányzati területen dolgozók közötti együttműködést, a tudástranszfert.

A második nemzetközi konferencia 2019. március 5-6-án kerül megrendezésre „Perspectives of Local Governments in CEE – Practice and Innovations” címmel, melynek védnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter. Ezen konferencia kiemelten az önkormányzati gyakorlatra koncentrál, melynek célja a gyakorlati szakemberek előtérbe helyezése.

Olyan hazai és nemzetközi önkormányzati jó gyakorlatok kerülnek bemutatásra,  melyek szintén a fejlődést szolgálják, és bemutatásuk ugyancsak hozzájárul a hatékony és szolgáltató önkormányzati működés fejlesztéséhez. A konferencia célcsoportja az önkormányzatok, az önkormányzati szakterületen dolgozó szakemberek. A rendezvény középpontjában Közép-Kelet-Európa, a Visegrádi négyek országai állnak.

Jó gyakorlat a közétkeztetésben 04Jó gyakorlat a közétkeztetésben 03

You have no rights to post comments