artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatót Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Simon Péter, a Kft. ügyvezető igazgatója.

Muraközi István emlékeztetett, a 2018. január elsején életebe lépett határozatában döntött arról Berettyóújfalu Város Önkormányzata, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás jogszabályi változásai miatt szerződést köt a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel - melyben így tulajdonrészt szerzett - és azóta a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. alvállalkozóként végezi a térség 40 településén a szemétszállítási feladatokat.

Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 04Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 05

Ezzel egyidőben Berettyóújfalu önkormányzata és a társulás tagjai beléptek a Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társulásba (DAHUT), annak okán, hogy a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hajdú-Bihar megyében” című KEHOP pályázat – mint kiemelt projekt – kedvezményezettjeként a Magyar Kormány a DAHUT-ot jelölte ki. Egy 6,4 milliárdos beruházás kerül megvalósításra ezen támogatás segítségével, melyből így mi is részesülhetünk. Ennek egyik legnagyobb költséget jelentő eleme egy debreceni hulladékválogató üzem megvalósítása. Ezen túl nagymértékben javítani kívánják a hulladékgazdálkodás előválogatási, szállítási tevékenységét is. Ennek eredményeképpen a hulladékgyűjtő edényzet és a szállítójárművek cseréjére kerül sor.

Simon Péter ügyvezető elmondta, a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyére már meg is érkezett az 5 db új tömörítős hulladékgyűjtő-szállító és egy konténerszállító gépkocsi, valamint az edényzetek egy része.

Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 06Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 07

A hulladékgyűjtő edényzetek közül a sárga fedeles, szürke edényzetek biztosítják a jelenleg zsákos módon történő szelektív hulladékgyűjtés kiváltását. A családi házakhoz elsősorban a 120 literes, társasházakhoz pedig a 240 literes edényzetek kerülnek ki.

A 2016-ban bevezetett 60 és 80 literes gyűjtőkből a régiónkban eddig is legalább 10 ezer darabra lett volna szükség, de erre nem ált rendelkezésre megfelelő anyagi lehetőség. Most 5 ezer darab kisebb űrmértékű edényzet érkezett a Kft. részére, ez nagyban elősegíti a régi, 120 literesek cseréjét.

Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 11Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 08

Az ügyvezető igazgató arról is tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a 2007-ben elkezdett szolgáltatásuk során a gép-és eszközpark műszakilag nagymértékben amortizálódott. Ezek felújítása, illetve pótlása csak nagyon nehezen és nem a szükséges mértékben valósulhatott meg. A mostanra létrejött megyei rendszernek köszönhetően már nem csak egyedül kell megoldani a Kft. által vállalt feladatokat. A DAHUT-tal összefogva sokkal hatékonyabb működés, feladatellátás biztosítható, az új tárgyi eszközök is jelentős előrelépést, fejlődést jelentenek. Ezt a lakosság is tapasztalni fogja a mindennapokban végzett szolgáltatások minőségében, színvonalában.

Az új szállítójárművek üzembehelyezésére és a tárolóedények kiszállítására a projekt lezárása után - remélhetőleg ez év folyamán - nyílik majd lehetőség.

Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 01Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 02Új kukásautók szállítják a szemetet Biharban 10

You have no rights to post comments