artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hagyományunkat folytatva, a 2018-as év végén megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, hogy értékelje az elmúlt esztendőt, készítsen egy rövid számvetést az óévben elért eredményekről ( erről az évértékelő szilveszterkor publikált I. részében olvashattak), valamint vázolja fel az elkövetkezendő év céljait, legfőbb feladatait, megvalósítandó terveit. 

- Ahogyan korábban említettem, az elkövetkező időszak legfontosabb feladata az lesz, hogy mindenki nyertesnek érezhesse magát. A célunk az, hogy Berettyóújfalu igazi otthona legyen minden dolgozni akaró, családját tisztelő, a gyermekeket szertő, az időseket gondozó polgártársunknak. Mindezt  befolyásolhatja az a két nagyon fontos választás, amelyek előttünk állnak, és amelyek bár látszólag teljesen másról szólnak, mégis szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

2019. májusában arról kell döntenünk, kik képviseljék hazánkat az európai parlamentben. Az elmúlt időszak ismeretében mindenki kellő tapasztalattal rendelkezhet arról, kik azok, akik Magyarországot akarják képviselni Brüsszelben és kik azok, akik Brüsszelt kivánják képviselni Magyarországon. A FIDESZ képviselői tanúbizonyságát adták annak, hogy bármilyen ellenszélben Magyarország érdekeit, hazánk szuverenitását képviselik az európai parlamentben. Ezért arra kérek mindenkit, hogy akinek fontos hazánk függetlensége és biztonsága az bátran szavazzon a FIDESZ képviselő-jelöltjeire.

Októberben pedig a helyhatósági választáson arról döntünk, helyben illetve a megyében kik képviseljenek minket. Polgármestert, helyi képviselőket, megyei képviselőket választunk.

A két választás összefüggését akkor látjuk, ha megnézzük, ki képviseli valóban az itt élőket. Ki rendelkezik tiszta, világos, egyértelmű programmal. Mi, a FIDESZ képviselői mindig világosan fogalmaztunk, őszintén beszéltünk választóinkhoz. A nehezebb időkben is vállaltuk a FIDESZ nevet. Most pedig mit fogunk látni? A magukat lejáratott ellenzéki pártok „független„ képviselők mögé bújva, vagy magukat annak álcázva próbálják a választók kegyeit keresni, vélhetőleg el akarják jelentékteleníteni az elért eredményeinket. A függetlenség lett mára ez egyik olyan szó, melyet az ellenzéki oldalon politizálók lejárattak. Fügefalevélként tartják maguk előtt, vagy úgyis mondhatnám "báránybőrként viselik, elrejtve a farkas bundáját". Arra kérem Önöket, ne dőljenek be ennek a trükknek, hisz aki egy ilyen „független” jelöltre szavaz, gyakorlatilag biankó csekket ír alá, hisz sohasem lehet tudni, mi (vagy inkább ki?) irányítja a döntéseit. Az elmúlt időszak berettyóújfalui történései számtalan ilyen esettel szolgálnak. Az itt élők azonban mindezek ellenére eddig is tanúbizonyságát adták annak, hogy „átlátnak a szitán.” Vélhetőleg izgalmas, a nyugalom megzavarására alkalmas időszak elé nézünk, de arra kérek mindenkit, őrizze meg a nyugalmát, tekintsen vissza az elmúlt évek eseményeire, közösen elért eredményeinkre és azt követőn hozza meg a döntését.

Amíg ez eljön, kívánok Önöknek sikerekben, örömökben, egészségben gazdag, boldog új esztendőt!  

You have no rights to post comments