artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. december 20-án 9 órakor ünnepélyes keretek között átadásra került az M35 autópálya II. ütem 481. sz. főút - Berettyóújfalu közötti szakasza és az M4 autópálya Berettyóújfalu – Nagykereki (országhatár) közötti szakasz I. üteme. KÉPGALÉRIA

Az átadón beszédet mondott Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Cseke Attila, az RMDSZ szenátora, Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

A kormány gazdaságfejlesztési intézkedéseinek egyik része, a közlekedési rendszerünk fejlesztése, azzal a célkitűzéssel, hogy az ország bármelyik pontjáról 30 percen belül legyen elérhető egy 4 sávos útszakasz. A mai átadó is ennek a projektnek a része. – mondta Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, történelmi nap a mai, hiszen a bihari térség évtizedek óta vár egy autópályára. A legfrissebb adatok szerint 2018. január és december 16. között több mint 5 millió volt a személyforgalom a határon. 2 millió 440 ezer gépjármű, ezen belül 956 ezer kamionforgalom. Ez sajnos érezhető volt a Tépe, Derecske, Sáránd, Mikepércs útvonalon közlekedők és lakók számára. Az autópálya megépítésével lehetőségünk van arra, hogy 25 km-es körzetben a gazdaság fejlődjön, így Berettyóújfaluban is.

Átadták az autópályát 05Átadták az autópályát 08

Cseke Attila, az RMDSZ szenátora elmondta, lényeges, hogy a határközeli településeket infrastrukturális téren is összekössük, ennek szerves része az új autópálya, ami gazdasági fejlődést, biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé. Ezek a célok mindannyiunk számára kiemelten fontosak.

Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy a mai napon 23 km autópálya került átadásra. 2013-ban volt utoljára, hogy ilyen hosszú autópálya szakaszt egyben átadott a NIF Zrt. a forgalomnak. Az előkészítési munkálatok több évre nyúlnak vissza, a munkálatok 2016 júniusában kezdődtek el. Az M35-ös szakaszon külön szintű csomópont épült, két pihenőhely került kialakításra. Az M4-es első szakaszában két új híd épült. Az autópályák üzemeltetését a Magyar Közút Zrt. végzi.

Átadták az autópályát 10Átadták az autópályát 12

Az M3 és az M35 autópálya megépülésével gyorsforgalmi úton 130 km/h sebességgel lehet eljutni Nagyvárad felől Budapest és a távolabbi nyugati forgalmi célpontok felé. Ez még ugyan kerülő útvonal a legtöbb forgalmi áramlat számára, de hosszabb távon az M4 szakaszaival a tranzit forgalom számára egy direktebb gyorsforgalmi kapcsolat is létrejön Románia és Nyugat-Európa között. Az útszakasz emellett, szintén az M35 autópályán keresztül, részt vesz az észak-déli irányú, Szlovákia keleti és Románia erdélyi területeinek közúti összekapcsolásában.

A ma átadott útszakaszokat az év végéig ingyen használhatják az autósok.

Átadták az autópályát 18

 

You have no rights to post comments