artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Elkezdődött a városközpont rehabilitáció harmadik üteme, amely városunk jelenleg is futó uniós projektjei közül a legnagyobb összegű és talán a legnagyobb volumenű is. A projekt indulásáról és annak részleteiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk, most a munkálatok jelenlegi állásáról kérdeztük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu polgármesterét. KÉPGALÉRIA

 - Ha visszemlékszünk, az első két ütemben valósult meg a Makk Kálmán Mozi, a Szent István tér, a Kossuth utcai sétány, a Kossuth u. 6. szám alatti volt Megyeháza, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház és a református templom tetőszerkezetének a felújítása, valamint a piac sátorral történő lefedése. De hogy ne érhessen bennünket az a vád, hogy csak betonban és térkőben látjuk a fejlődés lehetőségét, ezzel a beruházással kimondottan a város zöld felületeit céloztuk meg. A "Berettyóújfalu az egészséges zöldváros" elnevezésű projekt összesen 10 beavatkozási helyszínen zajlik, ebből 8 városközponti zöld parkban valósul meg. Jelenleg a Népligetben és a József Attila lakótelep parkjában folynak munkálatok, ez utóbbiban növénypótlással, füvesítéssel tesszük komfortosabbá a nemrég felújított játszótér környékét.

Szépül városunk 01Szépül városunk 04

Talán a legjelentősebbnek mondható a Népliget és a csónakázó tó környékének felújítása, ahol egy többfunkciós teret igyekszünk kialakítani. Egyrészt rekreációs és pihenési lehetőséget szeretnénk biztosítani egy futópálya, egy tanösvény, egy kondipark és egy kosárlabdapálya létrehozásával - mindemellett figyelmbe vettük az itt elhaladó kerékpárutat, így kerékpárpihenő - tárolóval, ivókúttal - is helyet kap a létesítményben. Másrészt rendezvényhelyszínként is funkcionál majd a terület, ezért az ehhez szükséges elemek, például egy színpad is kiépítésre kerül. 

A terület legfontosabb pontjai, a csónakázó tó és a sziget is meg fog újulni, új hidak épülnek a Szillér csatorna felett és a Köztársaság utca felől is. A tó szivárgásának helyét megtalálták, így ez a probléma elhárításra került, de a szakemberek úgy látják, egy kút fúrására lenne szükség annak érdekében, hogy a nyári melegben is állandó legyen a tóban lévő víz szintje. A sziget vízáteresztő burkolatot kap, padokkal, hulladéktárolókkal, napozóstéggel várja majd a pihenni vágyókat. A futópálya 300 méter hosszú, másfél méter széles lesz és nagyon jó minőségű gumiburkolattal látjuk el. Nagy gondot fordítunk a biztonságra, így kandelláberek és térfigyelő kamerák kerülnek telepítésre a Népliget több pontján. 

Szépül városunk 09Szépül városunk 07

A teljes zöldfelület helyreállítására sor kerül, fákat, cserjéket ültetünk, modern és esztétikus szabadtéri bútorok kerülnek kihelyezésre. A két fent említett helyszínen előreláthatólag november 30-án befejeződnek a munkálatok, bízunk benne, hogy a városlalók örömüket lelik majd a létesítményben, megelégedéssel és felelősséggel használják majd.

 Szépül városunk 14

You have no rights to post comments