precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Lehet kerti hulladékot égetni? Gyakran érdeklődnek telefonon Hajdú-Bihar megyében a kerti hulladék égetés szabályairól a katasztrófavédelemnél. A szabályokat betartani igyekvő lakosoknak, kicsit bele kell ásniuk magukat a helyi rendeletekbe.

A hatályos jogi szabályozás értelmében tiltja a kerti hulladék égetést. A tiltás alól az önkormányzatok helyi rendeletben felmentést adhatnak. Szabályozhatják az égetés feltételeit, körülményeit, előírhatják, hogy mely napokon, hány órakor engedi meg a lakosaiknak a felhalmozott kerti hulladék elégetését. Így lehet az, hogy van a megyében olyan település, ahol tavasszal és ősszel hétköznap a déli órák kivételével délután hatig lehet égetni, fél köbméternél kisebb kupacban. Azok a városok, ahol a önkormányzatok ezzel szemben nem hoztak ilyen rendeletet, ott a hatályos jogszabály lép életbe, vagyis tilos kerti hulladékot égetni.

Hogyan tudunk szabálykövetően eljárni?

Tájékozódni kell a lakóhelyünkhöz tartozó önkormányzatok honlapján, hiszen ahol született a kerti hulladék égetésről rendelet, ott annak szabályai elérhetőek a város lakosainak.

És a tűzgyújtási tilalom?

A tűzgyújtási tilalom mindent felülír. A fokozott tűzveszély megállapítása és visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától. Amennyiben Hajdú-Bihar megyében elrendelt tűzgyújtási tilalom van, akkor a helyi önkormányzati rendeletek a tilalom alatt hatályukat vesztik, tehát sehol sem lehet égetni.

Szóljon hozzá!