precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. június 19. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves

Bakonyi csirkemell tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Debreceni aprópecsenye tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

szobakiado

 

Lehet kerti hulladékot égetni? Gyakran érdeklődnek telefonon Hajdú-Bihar megyében a kerti hulladék égetés szabályairól a katasztrófavédelemnél. A szabályokat betartani igyekvő lakosoknak, kicsit bele kell ásniuk magukat a helyi rendeletekbe.

A hatályos jogi szabályozás értelmében tiltja a kerti hulladék égetést. A tiltás alól az önkormányzatok helyi rendeletben felmentést adhatnak. Szabályozhatják az égetés feltételeit, körülményeit, előírhatják, hogy mely napokon, hány órakor engedi meg a lakosaiknak a felhalmozott kerti hulladék elégetését. Így lehet az, hogy van a megyében olyan település, ahol tavasszal és ősszel hétköznap a déli órák kivételével délután hatig lehet égetni, fél köbméternél kisebb kupacban. Azok a városok, ahol a önkormányzatok ezzel szemben nem hoztak ilyen rendeletet, ott a hatályos jogszabály lép életbe, vagyis tilos kerti hulladékot égetni.

Hogyan tudunk szabálykövetően eljárni?

Tájékozódni kell a lakóhelyünkhöz tartozó önkormányzatok honlapján, hiszen ahol született a kerti hulladék égetésről rendelet, ott annak szabályai elérhetőek a város lakosainak.

És a tűzgyújtási tilalom?

A tűzgyújtási tilalom mindent felülír. A fokozott tűzveszély megállapítása és visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától. Amennyiben Hajdú-Bihar megyében elrendelt tűzgyújtási tilalom van, akkor a helyi önkormányzati rendeletek a tilalom alatt hatályukat vesztik, tehát sehol sem lehet égetni.

Szóljon hozzá!