artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az otthoni tűzesetek többsége a konyhában sütés-főzés közben keletkezik. Ebben a hónapban háromszor kellett Debrecenben a tűzoltóknak konyhában keletkezett tüzekhez vonulniuk.

A Thomas Mann utcában egy társasház földszinti lakás sütőjében a pizzás doboz kapott lángra. A tüzet az ott tartózkodók eloltották, de a lakás és a lépcsőház is füsttel telítődött. A Fényes udvarban két alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat, ezekben az esetekben is sikerült a tüzet megfékezni az ott élőknek, de az épületet át kellett szellőztetni. Először az egyik lakásban az olaj gyulladt meg a tűzhelyen, majd egy másik lakásban a vacsora égett oda.

Attól függetlenül, hogy gázüzemű vagy elektromos tűzhellyel rendelkezünk, a veszély mindig jelen van. A túlhevült olaj meggyulladhat, a tűzhely közelében felejtett tárgyak pedig lángra kaphatnak.

Mit tegyünk, ha meggyullad az olaj?

Helyezzünk az edényre egy fedőt vagy enyhén nedves rongyot, majd óvatosan húzzuk le a tűzről és hagyjuk lehűlni a forró olajat. A meggyulladt olajat ne próbáljuk vízzel oltani! Az égő olajba jutó víz azonnal gőzzé alakul és szétveti a lángokat az egész konyhában, ami égési sérüléseket és komoly tűzkárt okozhat.

A tűzeseteket megelőzhetjük, ha főzés közben folyamatosan felügyeljük a tűzhelyünket, az éghető dolgainkat pedig eltávolítjuk a közeléből.

You have no rights to post comments