artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tavaly nyertek először Humanitárius Település címet Hajdú-Bihar megyei helységek, és egy évre rá háromra nőtt a komoly tartalmakat hordozó elismerő név viselőien a száma: Váncsod megnyerte, Hajdúböszörmény és Komádi megtartotta a címet.

Hagyomány, hogy a Vöröskereszt világnapján – május 8-án – adja át a Humanitárius Település címeket a Magyar Vöröskereszt azoknak, akik megfelelnek a kiírás szigorú feltételeinek. Idén a Fejér megyei Soponya adott otthont a rendezvénynek.

ÁtvételHajdúböszörmény2

Hajdúböszörmény

A cím magáért beszél, ez a Vöröskereszttel összekapcsolódó és általános humanitárius tevékenységet és a szemlélet jelenlétét teszi mérlegre a haza helységek életében: számít a lakossághoz viszonyított vöröskeresztes tagszám, a véradók száma, az önkormányzat humanitárius tevékenysége, kapcsolata a szervezettel. A címet azonban nem elég megnyerni, meg is kell tartani.

Átvételkomádi2

Komádi

Megyénkben egy évvel ezelőtt Hajdúböszörmény – az eddigi legmagasabb lakosságszámú pályázó – és Komádi pályázta és nyerte meg az elismerést. Idén, 2018-ban újra megnyerték a címet, s immár márványtáblát kaptak, amihez nem csak megtartani kellett eddigi eredményeiket, hanem fejlődniük is kellett.

OkleváélátvételVáncsod1

Váncsod

Hajdúböszörmény elismerésének szimbólumát Fórizs László alpolgármester, Komádiét Hidvégi László alpolgármester vette át. Az emberiesség hálózatához csatlakozó új település Váncsod. Az oklevelet Szalay Csaba polgármesternek nyújtotta át Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Dr. Fodor Antalné és Oláh Miklós, az országos szervezet alelnökei.

You have no rights to post comments