artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Fúvószenekarért Alapítvány Kuratóriuma a hagyományokhoz hűen, 2018. június 9-én a Városi Zeneiskola udvarán tartotta ünnepi rendezvényét, melyen Szilágyi Péter igazgató-karnagyra emlékeztünk. Az emlékünnepet idén is sokan megtisztelték jelenlétükkel. KÉPGALÉRIA

Emlékező beszédet tartott Dr. Csikota József egyetemi adjunktus, a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet- Európai Szövetsége WASBE-tagszervezet elnöke.

Dr. Csikota József egyetemi adjunktus sok szeretettel és tisztelettel köszöntötte a megemlékezés résztvevőit és kifejezte, nagy megtiszteltetés számára, hogy jelen lehet ezen a méltó ünnepségen, ahol olyan egyéniségre emlékezünk, aki a mai társadalmunknak nagyon sokat adott munkásságával, kreativitásával, szakmaiságával és emberségével. Ő nem más, mint Szilágyi Péter.

Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 05Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 33

A személyes ismeretségük felidézését követően emlékeztetett arra, hogy igazgató-karnagy úr közel állt tanítványaihoz, mindig sikerre vitte fúvószenekarát. Amikor még csak indulókat és polkákat játszott egy zenekar Magyarországon, Szilágyi Péter karnagy vezetésével – itt, Berettyóújfaluban – az elsők között elindult egy olyan hangzás, egy olyan fúvószenekari repertoár, amely a mai zenekarok hangzását alapvetően meghatározza és magas színvonalra emeli.

Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 07Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 41

Szakmailag és emberileg is kimagasló, meghatározó egyénisége volt a városnak. Társadalmi, kulturális és oktatási szempontból egyaránt nagyon komolyat és magas színvonalat teremtett meg. Értéket tett le itt, Berettyóújfaluban és ezt az értéket nekünk kötelességünk továbbvinni.

Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 13Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 18

Az ünnepi rendezvény Szilágyi Péter szobrának koszorúzásával folytatódott, majd a Zeneiskola tanulói és az Ifjúsági Fúvószenekar tartott hangversenyt, Hegedűs Imre vezényletével. Az eseményt vendéglátás és baráti beszélgetés zárta.













You have no rights to post comments