artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Befejeződött az a közel kétmilliárd forint értékű hulladéklerakó-rekultiváció Hajdú-Bihar megyében, mely 36 település 87 ezer lakosának életkörülményeinek javulásával jár. A projektzáró rendezvényre 2014. június 12-én, a szentpéterszegi út mellett került sor.

Rétalji Igor, a projekt kommunikációs vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Muraközi Istvánt, a Bihari Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás elnökét, hogy ismertesse a projektet.

„Hajdú-Bihar megye több lépést is tett a hulladékgazdálkodás modernizálása érdekében az elmúlt években, a mostani projekttel fejeztük be azt a munkát, amit 2000-ben a Hajdú-Bihar Megyei Hulladékgazdálkodási Rendszer létrehozásával elkezdtünk” – mondta el Muraközi István.

A projekt részletes ismertetése után a következő közismert idézettel zárta beszédét: „Ne feledjük, a Földet nem az őseinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Ezt követően Bodó Sándor, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy a projekt Biharnak, Sárrétnek talán az elmúlt időszak legnagyobb jelentőségű feladata volt. Ha a fiatalokra gondolunk és az elkövetkezendő generáció életesélye 5-10 évvel megnövekszik, akkor azt mondhatjuk, érdemes volt ezt a beruházást megvalósítanunk, ez mindannyiunk számára nagy felelősség.

Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő a projekt zárása kapcsán visszaemlékezett azokra az időkre, amikor még a most felszámolt szeméttelepek működtek, nagyban rontva ezzel a települések lakóinak életkörülményeit, egészségét. Magyarország 2004-es Európai Uniós taggá válásakor a legnagyobb elmaradás a környezetvédelem területén mutatkozott. Ezt a hátrányt lassan kezdjük leküzdeni, ebben nagy lépésnek számít a megvalósult hulladéklerakó-rekultiváció is, eleget téve az európai uniós előírásoknak. Képviselő úr fontosnak tartja, hogy a projekttel a magyar emberek egészségének megóvását szolgálhatják és ezáltal a zöld terület is növekedhetett.

A rendezvény végén kihirdették a „Számomra a környezetvédelem azt jelenti…” rajzpályázat eredményét is. A díjakat Muraközi István, a zsűri elnöke és Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő nyújtotta át.

A 6-10 évesek kategóriájában 1. Szabó Lúcia, Igazgyöngy Alapítvány, 2. Laska Melinda Barbara, 3. Dürgő Szilvia, Széchenyi Tagiskola. Különdíj: Bodnár Kíra Hanga, Matolcsi Antónia, Németh Hella, Széchenyi Tagiskola.

A 10-14 évesek kategóriájában 1. Házi Karolina, 2. Zsigmond Róbert, Igazgyöngy Alapítvány, 3. Varga Nikolett, Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola. Különdíj: Kállai Réka, Széchenyi Tagiskola.

You have no rights to post comments