artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az elmúlt „pünkösdi” hosszú hétvégén, Magyarország közútjain több tragikus személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen heten vesztették életüket két nap alatt két közúti közlekedési balesetben. Mindkét tragédia a hajnali órákban történt.

Az ilyen tragédiák megelőzése érdekében felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy fáradtan, kialvatlanul senki se üljön a volán mögé! Ha út közben tör rá fáradtság a sofőrre, inkább álljon félre egy alkalmas helyen, adja át a kormányt vagy pihenjen, amíg biztonságosan folytatni tudja az utat!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Hajdú-Bihar megyére is adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. E szerint a napi középhőmérséklet megyénkben is 25 Celsius fok felett alakulhat. A vezetési képességekre a kánikula is hátrányosan hat. Megfigyelhető, hogy kánikulában figyelmetlenebbek és ingerlékenyebbek lehetnek a járművezetők. Ebben az évszakban jellemzően megemelkedik a fáradtság, a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek száma, amely elsősorban a rekkenő hőségre vezethető vissza.

A járművezetőknek ezért azt tanácsoljuk, hogy mindig legyen náluk hideg frissítő, hiszen kánikulában a nagyobb az emberi szervezet vízvesztesége. Gondot okozhat továbbá a túlmelegedett utastér is, az óriási meleg ugyanis növelheti a reakcióidőt. Ilyenkor célszerűbb egy hűvös helyen megállni és pihenni.

Aki a legnagyobb hőségben – 12 és 15 óra között – mégis gépkocsiba ül, az fokozott körültekintéssel, s nem utolsósorban a többi közlekedő felé irányuló nagyobb türelemmel vezessen.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

You have no rights to post comments