artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár tart bemutatót három megye védelmi bizottságainak a hét folyamán, a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisán. A honvédség katasztrófavédelmi képességeinek bemutatásához, Szabolcs és Borsod megyék katasztrófavédelmi igazgatóságai mellett, természetesen a hajdúság is csatlakozott.

A kezdeményezés úttörő volt, az erő-és eszközpark ilyen formában történő felvonultatására, az idén először kerül sor. A napot egy elméleti előadás nyitotta, melyen Takács Attila ezredes, parancsnok beszélt a dandár történetéről, szerkezeti felépítéséről, feladatairól és képességeiről a társszervek vezetőinek. A honvédség és a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a vízügy és népegészségügyi szakág is elfogadta a meghívást a háromnapos bemutatóra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezredes úr részletes beszámolóját követően megköszönte a társszervek eddigi segítségét és együttműködését, melyre a jövőben is számít. Ezt követően Kovács Ferenc tű. dandártábornok, megyei igazgató mutatta be a HUNOR Hivatásos Mentőszervezetet, mint a katasztrófavédelem "speciális osztagát", mely a három nap alatt eszközparkjának egy részével jelen lesz a rendezvényen. Hangsúlyozta, hogy a mentőegység létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, amit 2011-es megalakulása óta már többször is bizonyított- legutóbb a szerbiai árvízi védekezés során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emellet a megyei mobil laborok is felvonultatják technikáikat, az új területnek számító iparbiztonság mindennapjaiba engedve betekintést. Mint mondta- a katasztrófák elleni védekezés nemzeti ügy- ezért a társszervekkel való legszorosabb és hathatós együttműködés mindannyiunk számára elsődleges, mert a baj óráiban így lehet a leggyorsabb a segítség. Mivel az extrém időjárás folyamatos kihívás elé állítja a különböző szerveket, felkészültnek kell lennünk mindenre- fogalmazott. 

A nap további részében, a gyakorlatban is megtekinthették és kipróbálhatták a filmkockákon látottakat- többek között a kiképzőbázis területén felállított eszközparkot, és felszereléseket is.

A további fotók láthatók!

Madai Petra tű.hdgy.

Képek: Madai Petra tű.hdgy.

You have no rights to post comments