artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 15. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Sonkával töltött jércemell rántva, kukoricás jázmin rizzsel, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata eredményesen pályázott, így május 24-én – „A Berettyóújfalu az egészséges város II. ütem” című pályázat részeként – újabb, szám szerint három játszóteret adtak át városunkban. A József Attila lakótelepen egy, a Bessenyei lakótelepen két új játszótér várja a gyermekeket, továbbá hamarosan a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen is átadnak egyet.

A két helyszínen Muraközi István polgármester és Szabó Katalin önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Szabó Katalin beszédében elmondta, a szüleivel anno 1975-ben költözött a József Attila lakótelepre, s a gyerekkori élmények máig elevenen élnek benne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Az itt lakók aktív közösségi életet éltek, nagyon összetartottak. Akkor, 40 évvel ezelőtt megépültek az első játszóterek is, melyek elkészítése az igazi összetartás ereje volt. Hasonlóan készültek el a homokozók és a padok is, s mivel a munkálatoknak édesapám is aktív résztvevője volt, így még szívmelengetőbb, hogy én adhatom át a mai gyermekeknek ezeket a szép játszótereket.” – fogalmazott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint azt megtudtuk, a városrehabilitációs projekt részeként a játszóterek csaknem 15 millió forintból újultak meg.A József Attila lakótelepen a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Székhely Óvodájának ovisai, míg a Bessenyei lakótelepen a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Eszterlánc Tagóvodájának gyermekei köszöntötték vidám műsorral az érdeklődőket, s egy nappal gyermeknap előtt, a Berettyóújfaluban élő kicsiket képviselve ki is próbálták az új játékokat. A most átadott játszóterek városunk lakóinak kényelmét szolgálják, mindannyiunk közös felelőssége, hogy a legjobb tudásunk szerint vigyázzunk rájuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments