artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Természetbarát Egyesületnek köszönhetően idén is csatlakozott Berettyóújfalu a Critical Mass elnevezésű programhoz, melynek résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak 2014. április 26-án, szombaton.

 

Critical Mass Berettyóújfalu, Szent István tér

2014.04.26 szombat

  • 10.00 Kerékpáros felvonulás
  • 11.45 Könnyű kerótúra
  • 20.00 Éjszakai kerós felvonulás
  • 21.20 Éjszakai bringatúra

Gyülekező 9.30-tól

A könnyed kerótúra célja idén Nagyvárad, a teljes út oda vissza kb. 70km. A Berettyóújfalut és Nagyváradot összekötő (nagyrészt elkészült) kerékpárúton.

A határnál, akik csak könnyebb túrát gondoltak, egy másik vezetéssel visszaindulhatnak Berettyóújfaluba. A csoport másik fele a határon személyigazolvány/útlevél felmutatásával tovább megy Nagyvárad belvárosába, ahol 30-45 perc pihenő/szabad foglalkozás után visszaindulunk.

Láthatósági mellény kötelező, aki Romániba is jön. Ha bármit szeretnél vásárolni odakint, érdemes pénzt váltani, még indulás előtt (ne aznap intézd), hogy ne hátráltassuk a csoportot a pénzváltás idejével.

14 éven aluliak csak kísérővel léphetik át a határt. Indulás előtt a határ átlépése előtt és visszaérkezéskor is névsorolvasás lesz, hogy ne hagyjunk el senkit.

Útvonal: Berettyóújfalu kerékpárút (Mezőpeterd-Biharkersztes-Ártánd) Nagyvárad kerékpárút.

Enni-innivalót, némi bringa javítókészletet hozz magaddal! Javasolt bringatípus: MTB, trekking, city, stb. Az esti túrán a montik előnyt élveznek a több földút miatt!

CM Night:

Az éjszakai felvonulás célja idén is felhívni a figyelmet a kerékpár megfelelő világítására! A teljes (első-hátsó) kivilágítás kötelező, nélküle nem engedélyezett a részvétel!

Az 50 km-es túrán megismerkedünk az éj sötétjével, és az elsuhanó Bihari táj néma, hűvös szépségével. A túrán láthatósági mellény viselése kötelező (KRESZ). Bringajavító készlet legyen nálad! Javasolt bringatípus: MTB.

Útvonal: Berettyóújfalu, Szentpéterszeg(földút), Tépe, Derecske(földút), Berettyóújfalu

Bővebb infó:

A rendezvényeket rossz idő esetén is megtartjuk!

Gyülekezési helyszín: Szent István tér, Kádár Vitéz lovasszobra mellett, drótszamárral!

Keróra fel!

You have no rights to post comments