artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

„A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban (Öveges Program) keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban megvalósuló „Korszerű kémia laboratórium megújítása eszközbeszerzéssel a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban” című TÁMOP – 3.1.3-11/2-2012-0032 projekt nyitórendezvényét tartották 2014. január 20-án, a Makk Kálmán Moziban.

A rendezvényen Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, valamint a KLIK képviseletében Karika Rozália köszöntötte a projekt résztvevőit és minden megjelent érdeklődőt.

Polgármester úr beszédéből megtudtuk, hogy az elnyert pályázat önerő nélküli, 329 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent és az Arany János Gimnázium kémiai laboratóriumának megújítására, illetve eszközök beszerzésére használható fel. A fejlesztéssel segítséget kívánnak nyújtani a város és a környék általános iskolái számára is, hogy a felsős tanulóik tudásukat még jobban elmélyíthessék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karika Rozália fontosnak tartotta felhívni a figyelmet arra, hogy a berettyóújfalui középfokú oktatási intézmény jelentős szerepet tölt be térségünkben a tehetséggondozás területén is, összesen 798 diák tanul itt, ebből 36 százalék helybeli, 64 százalék pedig a vonzáskörnyékből jár az intézménybe.

A köszöntők után Daróczi Lajosné projektmenedzser „Projektbemutató, célok és tervek a sikeres projekt érdekében” címmel tartott előadást, bemutatta az intézmény múltját és jelenét, valamint részletesen beszámolt a projektről, amely 2013 májusában indult és 2014 novemberében zárul. Megvalósításában mintegy 2200 fő vesz részt, a helyi általános iskolák mellett a Diószegi Kis István Református Általános Iskola, a földesi, a szentpéterszegi, a furtai, a magyarhomorogi és a nagyrábéi általános iskolák is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szünet előtti következő előadást Gönczi Károly monitoring szakértő, ESZA Nonprofit Kft. tartotta "Sikerek és buktatók egy nyertes projektben!" címmel.

A szünet után a következő előadásokat hallgathatták meg a rendezvény résztvevői:

Dr. Kun Ferenc, egyetemi docens, DE TTK, Elméleti Fizikai Tanszék, Oktatási dékánhelyettes: Tehetséggondozó programok a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán

Dr. Tóth Zoltán egyetemi docens, DE TTK, Kémiai Intézet: A természettudományos ismertek tanításának lehetőségei és problémái

 

Dr. Lakatos Gyula, egyetemi docens, DE TTK, Biológiai és Ökológiai Intézet: Víz világtalálkozók a fenntartható jövőnkért

Dr. Egri Sándor, egyetemi adjunktus, DE TTK, Kísérleti Fizikai Tanszék: Kísérletezzünk és gondolkozzunk! (Gyakorlati fizika – Öveges professzor)

A projektnyitó összegzéssel és ebéddel ért véget a Bella Costa étteremben.

A rendezvény moderátora Hevesi Gyula, az Arany János Gimnázium és Szakközépiskola igazgatóhelyettese volt.

You have no rights to post comments