artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Schooltúra egy országos koncertsorozat, amely olyan kulturálisan hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekekhez juttatja el az élő koncert élményét, ahol erre nem volna anyagi lehetőség. Berettyóújfaluhoz legközelebbi állomása 2014. február 24-én, hétfőn lesz Nagyrábén és Kabán.

 

 

Úgy gondoljuk, hogy a zene varázslatát minden fiatalnak meg kell tapasztalnia attól függetlenül, hogy milyen körülmények között él. A program célja, hogy a koncertsorozat által felkeltsük a zene iránti érdeklődést a gyerekekben, valamint, hogy a professzionális zenészek által adott koncertek során az ifjú generáció különböző stílusokkal, műfajokkal és hangszerekkel is megismerkedhessen. A fellépéseket a zenekarok szóbeli előadásokkal is kiegészítik, biztosítva az elméleti tudás elmélyítését is. A 2013-ban induló programsorozat három iskolai tanév alatt valósul meg. A programok legfontosabb jellemzői:

Minőségi: A szervezők maguk is zenészek, akik a Söndörgő Együttesben már közel két évtizede kutatják és játsszák a Magyarországon élő délszlávok zenei kincseit.

Informatív: A zenei élmény közvetítésén kívül a koncerteken rengeteg ismeretet, háttérinformációt osztunk meg magáról a zenéről, a különleges hangszerekről, a zenéhez kötődő kulturális értékekről egyaránt.

Ingyenes: A koncertek az iskolák illetve a diákok számára teljesen ingyenesek. Ezt a projekt fő támogatója, a Docler Holding teszi lehetővé.

A sorozat a Söndörgő Kulturális Egyesület és a Docler Holding együttműködésével valósul meg.

Söndörgő Kulturális Egyesület

Az Egyesület 2002-ben alakult, és szorosan kötődik a Söndörgő Együttes tevékenységéhez, vagyis a magyarországi szerb és horvát kisebbség hagyományainak megőrzéséhez, a délszláv népzenei kultúra megismertetéséhez, oktatásához és a balkáni nemzetiségek történelmének, kulturális örökségének, művészetének népszerűsítéséhez. A több, mint tíz éve működő szervezet már számos koncertet, táncházat, nyári fesztivált és egyéb programot hozott létre, valamint hangzó kiadványokat adott ki. A Söndörgő együttes ma az egyik legfrissebb, leglendületesebb zenét játszó zenekar a hazai világzenei palettán, és külföldön is nagyon keresettnek számít, amit olyan fesztivál- és koncerthelyszínek fémjeleznek, mint például a londoni Queen Elizabeth Hall, a világzene legnagyobb eseményének számító WOMEX, vagy dániai Roskilde fesztivál. Az 1995-ben alakult együttes nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, hiszen számos iskolai koncertsorozatban és gyerkekek számára rendezett matinékoncerten működtek már közre.

You have no rights to post comments