artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 6. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tarhonyaleves

Roston csirkemell sajtmártással, krokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu térségében is jeges útszakaszokra kell számítani!
Az Útinform  9.30 órai összesítése alapján a Tiszántúlon Vásárosnamény, Mátészalka, Nyírbátor, valamint Gyomaendrőd és Sarkad térségében ónos eső esik, hószállingózást jelentettek Sátoraljaújhely környékéről, páralecsapódásra kell számítani Heves, Hódmezővásárhely és Mohács környékén. A főutak burkolata országszerte vizes, sónedves, Sátoraljaújhelynél havas, az alsóbbrendű úthálózat is általában sónedves, de a Tiszántúlon főleg az ónos eső miatt Szikszó, Sátoraljaújhely, Vásárosnamény, Nyírbátor, Mátészalka, Berettyóújfalu, Gyomaendrőd és Békéscsaba környezetében jeges szakaszokra is számítani kell. Az autópályák burkolata sónedves vagy felszáradóban van, az M5 autópályán a kiskunfélegyházi szakaszon azonban páralecsapódás miatt kell lassítani.
 Fontos tudni, hogy amíg az ónos eső esik, társaságunk sószóró gépeinek is a jeges, síkos úton kell haladniuk és a kiszórt só – a preventív jelleggel kijutatott anyag is - kevésbé fejti ki olvasztó hatását a folyamatos csapadék miatt. Eredményes munkát csak akkor tudunk végezni, ha az ónos eső elállt. Ilyen esetekben nátrium- és kálcium-klorid keverékével úgynevezett nedvesített szórást végzünk. Ennek lényege, hogy a kiszórt anyag nem pereg le az út felületéről. A síkosság-mentesítés is az időigényes feladatok közé tartozik, ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy az ónos esőben érintett területeken egyelőre ne induljanak útnak.
 Az aktuális útviszonyokról cégünk megyei és autópálya diszpécsereinél, valamint Útinform szolgálatunk munkatársainál érdeklődhetnek, minden elérhetőségünk megtalálható a www.utinform.hu oldalon. Ha az utazás mellett döntenek, kérjük fokozott óvatossággal vezessenek!

You have no rights to post comments