artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltószövetséggel együttműködve, a tavalyi évhez hasonlóan az idén is meghirdette „Az önkéntes tűzoltó egyesületek évi támogatása” pályázatot.

Hajdú-Bihar megyéből több önkéntes egyesület is sikeresen pályázott technikai ellátottságának javítására, az üzemeltetési költségek, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására - így Polgár, Álmosd, Biharnagybajom, Földes, Fülöp, Kaba és Nyírábrány önkéntesei is.

A Belügyminisztérium két körben támogatta a tűzoltó egyesületeket, először 120, majd 100 millió forintot különített el erre a célra. A most nyert eszközök, oktatások, tűzoltó technikai fejlesztések az egyesületek napi munkáját könnyítik és segítik elő.

Az ünnepélyes átadásra, valamint a tűzoltó egyesületek ez évi szakmai munkáját értékelendő konferenciára december 12-én került sor a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Kerek László tű. őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő miután köszöntötte a megjelenteket, kihangsúlyozta mennyire örül az ilyen eseményeknek. Az önkéntes tűzoltók létjogosultsága– mint mondta– megkérdőjelezhetetlen, és külön öröm számára, hogy megyénkben az önkéntes tűzoltók tevékenyen részt vállalnak a tűzoltási és műszaki mentési feladatokból. Az idei évben eddig, a 2029 tűzoltói beavatkozásból, mely Hajdú-Biharban történt, mintegy 10%-ban az önkéntes tűzoltó egyesületek is közreműködtek. Mindenképpen megéri pályázni– mondta a főfelügyelő– hiszen a technikai eszközök, szakfelszerelések és képzési lehetőségek az egyesületek mindennapjaiban óriási segítséget nyújtanak.

Megyénkbe a pályázat útján közel 1,5 millió forintnyi összegben jutott el többek között: felújított légzőkészülék, kézibalta, csizma, védőkesztyű, mászóöv, szikracsapó, kapacs, kézibalta, sugárcső és tömlő is, melynek az önkéntes lánglovagok igazán örültek. Az eszközök mellett a személyi állomány szakmai fejlesztése is célja a katasztrófavédelemnek, mely területen átemelő szivattyú, hidraulikus mentőkészlet, valamint motoros láncfűrész tanfolyamokon és vizsgákon bizonyíthatták a hajdúságiak is rátermettségüket.

Az ünnepélyes átadást egy szakmai konferencia követte, melyen a jelenlévők értékelték a 2013-as esztendőt, mind a tűzoltói beavatkozások, mind pedig a személyi és tárgyi feltételek tekintetében.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

You have no rights to post comments