artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ez évben is ellátogattunk a ; igaz, nem rügyező tavaszkor, hanem az ünnepek fehér hónapjában, decemberben. Öröm volt látni, hogy Berettyóújfalu egyik legkülönlegesebb udvara nemhogy ugyanolyan, de még díszesebb lett óta.

 

 

Rékasi Imre, a méltán büszke tulajdonos elmondta, hogy hozzávetőlegesen 15 éve „fúrja-faragja” a szebbnél-szebb mesefigurákat, házikókat, szélmalmokat, amelyeknek aztán virágoskertjük ad otthont. Az eredetileg lakatos végzettségű Rékasi úr nemcsak a zárakhoz ért, de a fa nyelvén is jól beszél. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy saját kezűleg, saját ötleteiből készíti az egyedi dekorációkat. Teszi ezt nem csak a maga, de felesége örömére is, aki kedve szerint rendezgetheti férje munkáit, az unokák pedig kitörő vidámsággal várják, ezúttal mit készített a kreatív nagypapa. Nem csak a család, de az utcai járókelők is megállnak megcsodálni a kertet és gratulálni a gazdáknak esztétikai ízlésükhöz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legújabb remekmű egy vár, amelyen a készséges házigazda – ahogyan elmondta- nagyon sokat dolgozott, lévén, hogy mindegyik bástya más és más kidolgozású.  A speciálisan Karácsony közeledte okán készült faházikón pedig közel egy hétig dolgozott. Nyáron nincs ideje hódolni szenvedélyének az egyéb háztáji tennivalók miatt, de a téli hónapok kedveznek alkotói adottságainak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Este felkelek, eszembe jut valami, reggelre megvan a terv, utána már készen is van.” – összegezte nemes egyszerűséggel Rékasi Imre a folyamatot, míg az elgondolásból kézzel fogható, dekoratív díszítőelem lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments