artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 8. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Sokmagvas rántott jércemell petrezselymes, vajas burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A HURO Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében eddig megvalósuló beruházások sikere alapján újabb pályázatot nyújtott be Berettyóújfalu Város Önkormányzata gyűjtőutak felújítása kapcsán, amely keretén belül több utca is felújításra kerül városunkban. A projekttel kapcsolatban Demény Zsolt, az Önkormányzati Hivatal műszaki osztályának munkatársa, a pályázati projekt vezetője adott tájékoztatást lapunknak.

A pályázatot a romániai Fugyivásárhellyel közösen adta be városunk, ahol hasonló munkálatok fognak megvalósulni a kiírás tükörprojekt jellege révén. A két település közel 3 millió eurós támogatást nyert a beruházások kivitelezésére.

Demény Zsolt elmondta, az előzetesen kiválasztásra került 16 utcából csak 4 utca felújítására volt lehetőség, megfelelve annak a kiírási feltételnek, hogy az országhatárt a felújított utcák révén minél gyorsabban el lehessen érni. Ezen kritériumnak a 42-es és a 47-es főúthoz közel eső utcák feleltek meg a legjobban: a Fazekas, a Béke, a Bercsényi utca és a Táncsics tér. 2013-ban és 2014-ben 2-2 utca beruházása fog megvalósulni. A közbeszerzési eljárás megtörtént, a korábban már a Népliget utcai és az autóbusz állomás körüli munkálatokat sikeresen végző Colas Zrt. lett a nyertes, amely helyi vállalkozók bevonásával fogja a kivitelezési munkák egy részét elvégezni. A 4 utca beruházási összege közel 500 millió forint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbá tájékoztatott arról is, hogy a tervek szerit a Fazekas utca aszfaltozása már novemberben megtörténik, a Béke utcai munkálatokat pedig december végéiig szeretnék elvégezni. A beruházás része a közvilágítás és erőátvitel, kábeltévé és a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése is, melyhez az E.ON részéről áramszünet biztosítása szükséges, a munkák befejezésének időpontja ettől is függ. A Fazekas utcai beruházás érinti a Füzes és a Hársfa utcákat is, a két zsákutca burkolat felújítása is megtörténik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Táncsics tér és a Bercsényi utca sokkal látványosabb és egyben bonyolultabb szakasza lesz a beruházásnak, tudtuk meg a szakembertől. A tervek szerint, időjárástól függően tavasszal kezdődnek a munkálatok. A Táncsics térnél parkolók is kialakításra kerülnek a Széchenyi István Tagiskolánál, illetve egy nagy teherbírású út fog elkészülni a malom mellett, egészen a Bercsényi utcáig. A Bercsényi utca a Táncsics tér és a Bocskai utca közötti szakaszon fog felújításra kerülni. Fontos kiemelni, hogy a Szillér utca és Bocskai utca közötti területen lévő ingatlanok előkertjéből a beruházás miatt bizonyos négyzetmétereket meg kell vásárolnia az önkormányzatnak, ennek 95%-a már meg is történt, az adás-vételi szerződések megkötésre kerültek. A beruházás részét képezi a szükségessé váló közművek áthelyezése és új kerítés építése is az érintett ingatlanok esetében.

Az útépítések során a szabályoknak megfelelő aszfaltos útburkolat kiemelt szegéllyel, zárt csapadékvíz elevezetéssel, 1,5 méter széles járda (a burkolattal rendelkező védőtávolsággal együtt 2,5 m) kerül kialakításra. Ezzel és a közvilágítás felújításával a közlekedés még biztonságosabb, kulturáltabb, csendesebb és pormentesebb lesz. A Táncsics téri és Bercsényi utcai beruház 2014. július 1-jén fog befejeződni, átadásra kerülni. Addig is sok türelmet és megértés kér az önkormányzat a lakóktól a felmerülő munkálatok során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demény Zsolttól megtudtuk azt is, hogy a következő pályázati ciklusban további útalapos utak, terek felújítása fog megvalósulni, ha támogatást nyerünk a beruházásokhoz. Terveikben szerepel az új Járási Hivatal és környékének felújítása, a temetők környékékének rendbetétele, több jelenleg útalapos utcák szilárd burkolattal történő ellátása, és olyan csomópontok átépítése, amelyekről való kihajtás balesetveszélyes.

Ezek a fejlesztések fontosak abból a szempontból is, hogy nem csak az utak épülnek meg, hanem a belvízelvezetés, közvilágítás, erőátvitel, járda, zöldterület is, vagyis egy terület komplex felújítása megvalósul a beruházás során.

You have no rights to post comments