artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyószentmártoni házi gyermekorvosi praxis immár tíz hónapja betöltetlen. Mint az a november 6-ai lakossági fórumon, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskolában elhangzott: Dr. Éliás Mária gyermekorvos 2013. január 1-jei nyugdíjba vonulása óta még csak érdeklődő sem volt a poszt betöltésére.

 – A háziorvosi praxisok működtetése sürgős, súlyosan felettünk lebegő problémahalmaz – fogalmazott Muraközi István polgármester. A város első embere szerint, az itt élők érdekében, minél hamarabb tenni kell valamit a kérdés megoldására. Kecskeméti Zita, a polgármesteri hivatal intézményi ügyintézője arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy Dr. Éliás Máriának egy jogszabály értelmében fél éve volt, hogy értékesítse a praxist, de mivel ez nem történt meg, ezért az, az önkormányzat tulajdonába került. – A praxist országos szinten meghirdettük, közel 43000 orvoskamarai taghoz eljutott az állás lehetősége, de még csak telefonos érdeklődés sem volt – tájékoztatott a hivatal munkatársa. – Szakorvos hiányában a praxis önálló működtetését nem tudjuk megoldani, ugyanakkor ez nem csak helyi, hanem országos probléma. Egyeztettünk a három házi gyermekorvossal (Dr. Hodosi Julianna, Dr. Kin Ágnes, Dr. Mitrán Ildikó Mónika), akik 2014. január 1-jétől heti három alkalommal tartanak rendelést a berettyószentmártoni rendelőben, a további napokon pedig az Orbán Balázs tér 3. szám alatt fogadják a betegeket. Így tudjuk megoldani a meglévő három praxis között, hogy legyen helyben rendelés és az itt élő emberek érezzék, hogy őket is figyelembe vesszük – hangoztatta a polgármester. A lakossági fórumon megjelent szülők arról is tájékoztatást kaptak, hogy az áttekinthető és zökkenőmentes betegellátás érdekében a három gyermekorvoshoz területi alapon besorolják őket, vagy választhatnak, ki legyen az orvosuk, aki a továbbiakban gyermekük kezelését végzi. Így nem fordulhat elő az, mint korábban, hogy az egyik orvos diagnosztizálja a betegséget, míg a másik befejezi a kezelést. Mint az a fórumon elhangzott, a szakorvoshiány miatt, akár tíz évnek is el kell telnie, hogy Berettyószentmártonban önálló praxis legyen.  

 

You have no rights to post comments