artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bajusznövesztéssel akarja felhívni a figyelmet a prosztatarák megelőzésére és a férfiak egészségének megőrzésére a gyűjtéssel egybekötött nemzetközi Movember-mozgalom, amelyhez idén ötödik alkalommal csatlakozott Magyarország. Ennek kapcsán a Berettyóhír fotópályázatot hirdet, a kezdeményezés népszerűsítése érdekében.

 

Novemberben ismét egy hónapon át növesztik önkéntesek a Movember Hungary kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat - ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára - hangzott el a kampányt elindító sajtótájékoztatón.

A mozgalom urológus és dietetikus szakemberek adnak tájékoztatást, a hónap végén hivatalos Bajusz Partyval ünneplik meg a mozgalmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Több szervezet, étterem, szórakozóhely, valamint médiatámogató is csatlakozik a kampányhoz és szervez adománygyűjtési akciókat, illetve promóciót a Movember számára.

Egész hónapban fogyasztható lesz az úgynevezett Movember-koktél, amelynek bevételéből a résztvevők koktélonként 390 forinttal támogatják a mozgalmat - mondta el Tenner Benjamin főszervező.

A kampányt idén is több híresség támogatja, így Kammerer Zoltán és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozó, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, Harsányi Levente műsorvezető.

A befolyt összeget idén a Magyar Onkológiai Intézetnek ajánlják fel, hogy a kórház olyan orvosi műszert tudjon vásárolni, amellyel a prosztataműtét után felügyelni lehet a betegek egészségi állapotát.

Magyarországon évente háromezer új beteget regisztrálnak. A betegeknek csak fele gyógyítható: ötven százalékuknál menthetetlen stádiumban ismerik fel a prosztatarákot, így esetükben már csak a fájdalomcsillapításra marad lehetőség - mondta el Böde Imre onkológus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A prosztatarák a magyar férfiaknál a második leggyakoribb betegség, sőt, a lakosság egészét nézve is a harmadik leggyakoribb - tette hozzá a szakember.

A korábbi években a kampányból befolyó összeggel többek között a Mentsük meg a férfiakat! mozgalmat és a Magyar Rákellenes Ligát támogatták. 

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket és rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon. A mozgalomhoz csatlakozók egy teljes hónapra félreteszik a borotvát, és megnövesztik arcszőrzetüket: a bajusz egyfajta "kitűző", amelyet büszkén visel gazdája, éppúgy, ahogy a mellrákellenes kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják.

Bajusznövesztő fotópályázat

A Berettyóhír is csatlakozik a Movember-mozgalomhoz, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a prosztatarák veszélyeire. Férfi olvasóinkat arra kérjük, hogy novemberben növesszék bajuszukat, majd készítsenek magukról egy fotót és küldjék el a email címünkre legkésőbb 2013. november 30. éjfélig.

A beérkezet képeket 2013. december 1-jén facebook albumunkban közzétesszük és közönségszavazás fogja eldönteni, kié lesz az 1. 2. 3. helyezett bajusz és egyben az érte járó ajándék.

Ezzel egyidőben partnereket, támogatókat keresünk pályázatunkhoz, akik mellénk állnának ebben a fontos kezdeményezésben, és felajánlásaikkal jutalmazhatnánk a nyerteseket. Kérjük, hogy aki támogatóként csatlakozni szeretne a fotópályázathoz a email címünkre küldött levelével jelezze ezt.

You have no rights to post comments