artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Pár éven belül zárt lombkorona várja az erdőbe látogatókat városunkban. A szakemberek elvégezték a lőszermentesítést, a hónap első felében pedig előkészítik a talajt az ültetéshez a Berettyó mentén.

A munkálatokat a terület közepén található fél hektáros holtág miatt csak szeptemberben tudták elkezdeni, ugyanis meg kellett várni, amíg az egész terület teljesen kiszárad, mivel vizes területen nem lehet lőszermentesítést végrehajtani és az előző évben talált bomba miatt feltételezték, hogy több repesz is lehet a területen – tájékoztatott Vereb István, a Nyírerdő Zrt. kommunikációs munkatársa. Mint azt elmondta újabb robbanószerkezeteket nem találtak, így folytatódhat a munka. A tavaly kivágott erdő helyére 16 mázsa kocsányos tölgy makkot vetnek, valamint 16 ezer kőris csemetét ültetnek. – Terveink szerint lehetőséget biztosítunk arra is, hogy az erdő egy részét "örökbe fogadják" a természetért tenni akaró önkéntesek. Ők az erdősítés létrehozásában és az ápolásban is szerepet tudnak vállalni. - mondta Fekete György, a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének igazgatója.

Az ültetéshez jelentkezni dr. Pusztai Virágnál, a Debreceni Erdészet általános műszaki vezetőjénél lehet a 06-30-637-9527-es számon, október közepéig.

You have no rights to post comments