artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! országos rendezvénysorozat részeként 2013. szeptember 29-én Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban, a Sinka István Városi Könyvtárban valamint a Szent István téren több program is várta az érdeklődőket.

 

 

Kora délután a legkisebbeket  „Kerekítő” mondókás móka és bábos torna várta, majd ezt követően kalandozásra invitálták a családokat a népmesék világába „Égig érő meseösvény” címmel. A feladat az volt, hogy számos kalandon keresztül megmentsék a királykisasszonyt a hétfejű sárkánytól. A gyerekek nagy örömmel és beleéléssel játszották végig az interaktív népmesét szüleik és a segítők közreműködésével.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szent István téren egész délután a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatója várta az érdeklődőket.

Este 19 órakor került sor Kádár vitéz lovas szobránál az ünnepélyes megemlékezésre és koszorúzásra, melyen az Arkada Baranta Sport Egyesület, valamint a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület működött közre.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

A Bihari Múzeum nagytermében a Cserbóka és a Bajnóca Néptáncegyüttes táncházzal várta a gyermekeket és felnőtteket. A rendezvény fáklyás felvonulással és a Mihály-napi tűz meggyújtásával ért véget a BUSE pályán.

Fotók: Ilisz Vivien Letícia - Viletfoto / berettyohir.hu

You have no rights to post comments