artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2013. augusztus 28-án adták át a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjakat a tehetséggondozásban kiemelkedő hazai és határon túli pedagógusok részére a Nemzeti Színházban rendezett díszünnepségen. Városunkból Török Zita mellett, akiről már beszámoltunk, Kurtán Mónika is (aki tavaly ) a díjazottak között van, "Kiváló versenyfelkészítő" - biológia szakterületen. Mindkettőjüknek szívből gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

A 437 díjazott pedagógusnak Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, Sipos Imre helyettes államtitkár, Dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, Csete Örs, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő főigazgatója, és Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Nemzeti Tehetségpontjának igazgatója nyújtották át az elismerést ünnepélyes ceremónia keretében a Nemzeti Színházban.

A díjban olyan pedagógusok részesülhettek, akik legalább öt tanéven keresztül mérhető eredményt mutattak fel a tehetséggondozás területén. Nemcsak kollégák és szülők, hanem szép életpályán elindult volt tanítványok is jelölhették a tehetségüket észrevevő, s annak kibontakozását elősegítő tanáraikat.

A nyár elején közzétett pályázati felhívásra csaknem 800 ajánlás érkezett, közülük választotta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, az Oktatási Hivatal, a MATEHETSZ civil szervezet és a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum delegáltjaiból álló zsűri a nyerteseket, összesen három kategóriában:

Kiváló versenyfelkészítő díjban 202 olyan pedagógus részesült, akik eredményes munkát végeztek a különböző versenyekre való felkészítésben.

Kiváló tehetséggondozó díjat kapott 170 olyan pedagógus, akiknek hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű vagy nagyon fiatal tanulóik között végzett áldozatos munkája kiemelkedő, ám nem versenyeredményekben mérhető.

Kiváló tehetségsegítő díjjal tüntettek ki 65 olyan pedagógust, akik az iskolában, vagy civil szervezetekben segítették a tehetséggondozás szervezését.

Nemcsak erkölcsi, hanem pénzbeli elismerés is ez a kitüntetés a tehetséggondozást fáradhatatlanul művelő pedagógusoknak: az első két kategória díjazottjai fejenként 400-400 ezer, a harmadik kategória díjazottjai pedig fejenként 250 ezer forintos jutalomban részesültek. Összesen 219 millió forintot osztottak szét, soha ekkora keret nem jutott még nemzeti tehetséggondozásra, mint az idén – mondta el Dr. Kaposi József.

A nyár eleji Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt követően már osztottak ki ilyen díjakat a tehetséggondozásban legkiemelkedőbb pedagógusoknak, s most még több felkészítő pedagógus, sikerek mögött álló háttérember munkáját ismerték el a Bonis Bona ("Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni") díjjal.

Forrás:

You have no rights to post comments