artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az iskolakezdésre a diákokon, a szülőkön és a pedagógusokon kívül a rendőrök is készülnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelme, közúti közlekedésük fokozott biztosítása az idén szeptemberben is a rendőrség kiemelt feladatát képezi. Ennek oka, hogy a gyermekek – mint a közúti közlekedés legvédtelenebb szereplői – a nyári vakációt követően az általános iskolák környékén fokozott balesetveszélynek vannak kitéve.

Az Iskola Rendőre program a 2013/2014-es tanévben, Hajdú-Bihar megyében is tovább folytatódik, melynek célja, hogy minden iskolának legyen egy rendőre, akivel tartani tudják a kapcsolatot mind a diákok, mind a pedagógusok. Az iskolarendőrökhöz bizalommal fordulhatnak, megbeszélhetik velük problémáikat, kérdéseiket, így megelőzhetőek a diákcsínyek, esetleges szabályszegő magatartásformák.

Az iskolakezdés alkalmából szeptember első napjaiban a balesetek megelőzése és a tanulók biztonsága érdekében Hajdú-Bihar megye valamennyi rendőrkapitánysága fokozott rendőri jelenlétet biztosít a forgalmasabb helyeken található oktatási intézmények környékén. A közlekedők a reggeli és a délutáni időszakban számíthatnak az egyenruhások jelenlétére, akiknek munkáját polgárőrök is segíteni fogják.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a tanintézmények közelében a szokottnál körültekintőbben közlekedjenek, számítsanak a gyermekek tömeges megjelenésére. A gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez alapvető, hogy a szülő maga is példát mutasson akár gyalogosan, akár járművezetőként közlekedik. Kérjük a szülőket, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be, az autóban minden esetben használják a biztonsági övet, illetve a gyermekülést!  A gyerekek figyelmét hívják fel arra, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyeket vegyék igénybe.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

You have no rights to post comments