artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hamarosan lezárul az elmúlt év legnagyobb volumenű beruházása  Berettyóújfaluban. A Gróf Tisza István Kórház 2,5 milliárdos fejlesztése lassan a végéhez közeledik, 2013. április 26-án utolsó bejárást tartottak a munkát végző szakemberek illetve a majdan az épületet birtokba vevő dolgozók.

A pályázat részleteiről alább olvashat.

 

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház korszerűsítése 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez a „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című pályázati kiírásra. „A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház korszerűsítése” című, TIOP-2.2.4-09/1-2010-0018 azonosító számú projekt sikeres elbírálásban részesült. A beruházás teljes elszámolható költsége 2.444.684.678 Ft, melyből az elnyert támogatás öszszege 90 %-os támogatási intenzitás mellett 2.200.216.210 Ft.

A pályázati konstrukció alapvető célja a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentése. Az ellátások fejlesztésének eredményeképpen az igénybevevő lakosság számára egészségnyereség elérése. Jelen pályázat jól illeszkedik Berettyóújfalu Város Önkormányzatának helyi településfejlesztési akciótervébe, melyben egyik legfőbb céljaként tűzte ki, hogy Berettyóújfalu „Egészséges város" mind természeti- és épített környezetében, mind lakosai, mind közösségei tekintetében. A település kiemelt célként kezeli az egészségügyi ellátás színvonalának fenntartását és fejlesztését. 

Berettyóújfalu, mint a megye egyetlen vidéki kórházával rendelkező városa, az egészségügy területén kiemelkedő szerepet tölt be. Vonzáskörzete túlnyúlik a Bihari térségen, fontos egészségügyi központ. Az egészségügy minőségének fejlesztése infrastrukturális- és eszköz beruházások megvalósítását, valamint térségi szintű együttműködések megteremtését igényli a hatékony feladatellátás érdekében. 

 A projektgazda kórház fejlesztése kapcsán egy központi technológiai tömb kerül kialakításra az alábbi elemekkel: 

  • Központi intenzív 
  • Központi műtő 
  • Központi sterilizáló 
  • Központi diagnosztika (Laboratórium, Transzfuziológia) 
  • Kórházi belső gyógyszertár magisztrális labor, 
  • valamint jelentős mértékű műszerfejlesztés valósul meg a technológiai tömbben elhelyezett egységekben, illetve a központi diagnosztika részét képező Radiológián és Pathológián.

Mindennek eredményeképpen rövidülnek a betegutak, a steril eszközök rövid úton történő biztonságos szállítása révén költséghatékony gazdálkodás alakul ki, a humán erőforrások ésszerű kihasználása eredményes betegellátást és korszerű kórházüzem kialakulását biztosítja. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

You have no rights to post comments