artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Biodiverz évelő virágágyásokkal gazdagodott városunk, melynek megvalósítását 3 millió forinttal támogatta a CATL Debrecen. A kezdeményezés keretében három helyszínen, 700 négyzetméteren 2630 növényt telepített a vállalat Berettyóújfalu Város Önkormányzatával együttműködve. KÉPGALÉRIA

2630 tő, összesen 24 fajta zöld és virágos növénnyel újult meg Berettyóújfalu közterülete - tudtuk meg Nagy Attilától, Berettyóújfalu zöldfelületekért felelős ügyintézőjétől. A biodiverzitás a virágágyások esetében azt jelenti, hogy különböző fajtájú de hasonló igényű növényeket telepítünk egy helyre, így egyrészt változatos esztétikát biztosítunk, másrészt egy fenntartható életközösséget alakítunk ki az adott környezetben. Jelen esetben 15 faj 24 fajtája került telepítésre, melyből 3 őshonos növényünk, illetve olyan újonnan nemesített és most "divatos" növényeket is ültettünk mint a Tűzeső színváltozatai vagy a Szívvirág, amely karakteres pontja lesz majd a kertünknek. A virágágyás kialakítása során végig arra törekedtünk, hogy mind esztétikumában, mind funkciójában többet nyújtson, megkönnyítve ezzel a későbbi parkgondozási munkálatokat - tudtuk meg a szakembertől.

catl segitseggel zoldul a varos18 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

catl segitseggel zoldul a varos04 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngMuraközi István, Berettyóújfalu polgármestere nagyon szép példaként értékelte a CATL cég adományozását, amelyből a Szerelem park, a Kálvin tér és a Bihari Múzeum előtti parkunk szépülhet meg. Szerencsére nem példa nélküli ez a társadalmi szerepvállalás városunkban, számos példát hozhatunk, elég ha csak a város főutcáját nézzük, ahol helyi cégek és vállalkozók által megújult buszmegállókat láthatunk. A CATL sem először kereste meg segítő szándékával a várost, és reméljük, hogy nem is utoljára. Jelen projekt során a képviselőtestület által javasolt 3 helyszínen sövényt, árnyék- és napfénytűrő, illetve talajtakaró és egyéb évelő növényeket telepítünk, ezzel hozzájárulva egy zöldebb és fenntarthatóbb városkép kialakításához. A munkálatok még folyamatban vannak, a beruházást az önkormányzat saját forrásból kiegészíti azokkal a dolgokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a projektbe bevont területek sokáig szépek maradjanak; a Diószegi Kis István Általános Iskola előtti parkba öntözőrendszert telepítünk, a Bihari Múzeum előtti parkban lévő öntözőrendszert átépítjük, a Szerelem parkban lévő bútorokat és műtárgyakat pedig megtisztítjuk.

Piedl István, a CATL márkaépítője elmondta, a CATL globálisan elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezt a szemléletet képviseli Magyarországon is. Ennek jegyében 2023-ban a CATL 100 darab esővízgyűjtő hordót adományozott a debreceni lakosoknak, ezzel támogatva az esővíz környezetbarát lakossági újrafelhasználását. Emellett a CATL Debrecen 2023-ban a Debreceni Karitatív Testülettel együttműködve húsvétkor tartós élelmiszercsomagokkal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen karácsonykor pedig ajándékcsomagokkal és pénzadományokkal segítette az időseket és a rászorulókat. Mindezeken túl 1,5 millió forintot adományozott a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat Pallagi utcai gondozottjai részére egy gyógyászati célú sószoba kialakítására. 2024. márciusában a vállalat a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközbeszerzését támogatta egy 20 ezer euró értékű pénzadománnyal, illetve egy ritka betegségben szenvedő 2 éves debreceni kisfiú gyógykezelésében is segítséget vállalt 30 ezer euró értékben.

catl segitseggel zoldul a varos06 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A CATL kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a megújuló energiaforrások hasznosítására, az energiatakarékos technológiák alkalmazására, valamint a természeti erőforrások újrahasznosítására, leányvállalataiban és az ellátási láncokban egyaránt szorgalmazva a körkörös gazdasági modell gyakorlati megvalósítását. A CATL elkötelezett a természeti környezet védelme, a tisztább termelés és a helyi közösségekkel közös erőfeszítésekkel megteremtett zöld jövő mellett, ezért is öröm számukra, hogy szerepet vállalhattak Berettyóújfalu zöldebbé válásában is.

A CATL az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson az úttörő energetikai alkalmazások terén. A vállalat második európai akkumulátorgyárát Debrecen Déli Ipari Parkjában létesíti, amivel Hajdú-Bihar Vármegye egyik legnagyobb munkaadójává válik és folyamatosan toborozza munkavállalóit Debrecenből és környékéről. A CATL hosszú távra kötelezte el magát Debrecen és a régió mellett, célja, hogy jó szomszédi viszonyt ápoljon a környező települések lakosaival, aktív és pozitív szerepet vállalva régió életében.

Mottójuk: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

Az esemény közös ültetéssel zárult.

catl segitseggel zoldul a varos09 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

 

***

A Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.-ről

Az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként a CATL elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson úttörő energetikai alkalmazások terén. A 2011-ben alapított Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) 37 százalékos globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője. A cég 13 gyártóbázisának és 6 kutatási-fejlesztési központjának köszönhetően mára széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik. A CATL 4 gyára nyerte el a szén-dioxid-semleges minősítést, továbbá a vállalat 3 gyárát a Világgazdasági Fórum a Global Lighthouse Network tagjává választott, melyben a hálózat kizárólagos akkumulátoripari szereplői. A jövőben a CATL debreceni üzeme is átveszi a vállalat ipar 4.0. technológia, a zöld gyártás és logisztika terén szerzett tapasztalatait.

You have no rights to post comments