artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Tisztelt Lakosság!

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy Berettyóújfalu Város közigazgatási belterületén, földi úton történő, kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

Szúnyoggyérítés időpontja: 2024. június 28-29. napján, napnyugta utáni órákban.

Pótnapok: 2024. június 30., 2024. július 1. napjai, napnyugta utáni órákban.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV.

Alkalmazott eljárás: Földi, kémiai melegködképző generátorral kivitelezve.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberekre veszélytelen! Hatóanyaga néhány óra után lebomlik!

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külsőlevegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

2024. 06. 26.

You have no rights to post comments